Finančná správa odhalila počas akcie Drotár viac ako 5,4 tony nelegálneho tabaku

NETKY.SK • 13 Apríl 2023, 10:15 • 2 min
Finančná správa odhalila počas akcie Drotár viac ako 5,4 tony nelegálneho tabaku

ŽILINA - Príslušníci Kriminálneho úradu finančnej správy (KÚFS) odhalili v Žilinskom kraji v rámci akcie Drotár viac ako 5,4 tony nelegálneho tabaku. Na mieste činu zadržali dve osoby, pričom jedna z nich má byť súčasťou organizovaného zločinu, ktorý sa zaoberá nelegálnym obchodom s cigaretami. Predbežne vyčíslená škoda pre štát predstavuje 647.000 eur.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom hovorkyňa finančnej správy Martina Rybanská. Doplnila, že kriminalisti FS vykonali prehliadku nebytových a skladových priestorov. "Tie si prenajímala obchodná spoločnosť, ktorá deklarovala, že sa v nich nachádza hnojivo. Namiesto neho však príslušníci KÚFS našli v 36 škatuliach viac ako 5,4 tony tabakovej suroviny. Obchodná spoločnosť si pritom nesplnila registračnú povinnosť k dani z tabakových výrobkov a podávala nulové daňové priznanie na DPH, pričom vykonávala obchodnú činnosť. Nelegálnou činnosťou podľa predbežných odhadov páchatelia okradli štát na spotrebnej dani z tabakových výrobkov o 547.000 eur a na DPH o ďalších 100.000 eur," uviedla Rybanská.

 

Kriminalisti na mieste zadržali dve osoby, pričom jedného z páchateľov už obvinili zo spáchania zločinu krátenia dane a poistného. "Akcia Drotár je o to významnejšia, že sa kriminalistom KÚFS podarilo zadržať osobu, ktorá má byť súčasťou organizovaného zločinu pôsobiaceho na území Európskej únie, ktorý sa zaoberá nelegálnou výrobou a distribúciou cigariet. V prípade dokázania viny hrozí páchateľom trest odňatia slobody na sedem až 12 rokov," dodala hovorkyňa FS. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies