Dobrá novina už prekonala vlaňajší výsledok, zatiaľ vyzbierala 1,2 mil. eur

NETKY.SK • 21 Január 2024, 15:44 • 2 min
Dobrá novina už prekonala vlaňajší výsledok, zatiaľ vyzbierala 1,2 mil. eur

Konečné výsledky budú síce známe o niekoľko týždňov, no už dnes sa približne 20-tisícom koledníkov zo 700 farností z celého Slovenska podarilo prekonať minuloročný výsledok.

slovakia

left justify in out

Koledovanie detí pod názvom Dobrá novina, ktorú každoročne organizuje eRko – Hnutie kresťanských spoločenstiev detí, má za sebou v poradí 29. ročník, informuje o tom www.tkkbs.sk.

Aktuálny stav koledníckej zbierky, ktorá niesla názov „Staň sa svetlom aj ty“ je 1 230 970,73 eur. Dobrá novina z nej podporí jezuitské tréningové Centrum sv. Petra Clavera v Rumbeku v Južnom Sudáne, kde sa učia mladí ľudia inštalovať a opravovať slnečné kolektory a vodné pumpy, ako aj desiatky ďalších humanitárnych a rozvojových aktivít vo východnej Afrike. 

Zbierku je možno podporiť do konca marca na čísle účtu SK77 1100 0000 0029 4045 7894. Viac o možnostiach podpory na www.dobranovina.sk/podporim.

„Poďakovanie patrí všetkým koledníkom, animátorom, rodičom, kňazom, rehoľníkom, zasväteným osobám a všetkým štedrým darcom za účasť na tomto požehnanom diele,“ uviedol pre TK KBS Jozef Magda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: TK KBS (www.tkkbs.sk)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies