Film Play Andreja Kolenčíka súťaží na medzinárodnom festivale Guanajuato

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 15:41 • 2 min
Film Play Andreja Kolenčíka súťaží na medzinárodnom festivale Guanajuato

BRATISLAVA - Krátkometrážny dokumentárny film Play (2014) slovenského režiséra Andreja Kolenčíka sa uchádza o ocenenie na prestížnom medzinárodnom filmovom festivale v mexickom meste Guanajuato.

slovakia

left justify in out

Snímku o osemročnom Dušanovi, ktorý trávi voľný čas so svojím dedkom v kasíne, zaradili do súťažnej sekcie krátkych dokumentov. Osemnásty ročník podujatia sa začal 17. júla v meste San Miguel de Allende. Oddnes pokračuje v spomínanom Guanajuate.


Film Play nakrúcal medzinárodný štáb v srbskom meste Čačak. Kameramanom filmu je Mexičan Carlos Correa Reynoso, ktorý nakrútil aj snímku La Parka (2013) nominovanú na Oscara v kategórii Najlepší krátky dokumentárny film.

 

O strih sa postaral Bulhar Alberto Iordanov a zvuk mala na starosti Tatiana Bulycheva z Ruskej štátnej univerzity kinematografie S. A. Gerasimova. Výkonnou producentkou bola Srbka Tijana Marković. Snímka sa tento rok predstavila na festivale DokuMa v Chorvátsku. V medzinárodnej premiére ju uviedli na kanadskom festivale DOXA vo Vancouveri.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies