Eurozóna sa možno vyhne recesii

NETKY.SK • 17 Január 2023, 11:00 • 2 min
Eurozóna sa možno vyhne recesii

DAVOS - Ekonomika eurozóny možno v minulom 4. štvrťroku 2022 prekonala očakávania a rok 2022 ukončila s pozitívnym rastom. Uviedol to v utorok predstaviteľ Európskej centrálnej banky (ECB) Mario Centeno na Svetovom ekonomickom fóre (WEF) v Davose.

slovakia

left justify in out

TASR o tom informuje na základe správy Reuters. "Myslím si tiež, že ekonomika nás štvrťrok po štvrťroku prekvapuje a 4. štvrťrok 2022 v Európe bude s najväčšou pravdepodobnosťou stále pozitívny," povedal Centeno. "Možno sa necháme prekvapiť aj v prvej polovici tohto roka." ECB predpovedala pokles ekonomiky eurozóny vo 4. štvrťroku 2022 aj v 1. štvrťroku 2023 pred jej oživením, takže pozitívny výsledok v posledných troch mesiacoch 2022 by znamenal, že blok sa vyhne recesii, ktorá sa zvyčajne definuje ako dva po sebe idúce kvartály hospodárskeho poklesu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies