Figeľ: Do reštrukturalizácie Váhostavu by mala vstúpiť Generálna prokuratúra SR

NETKY.SK • 17 Apríl 2015, 14:52 • 2 min
Figeľ: Do reštrukturalizácie Váhostavu by mala vstúpiť Generálna prokuratúra SR

BRATISLAVA - Generálna prokuratúra (GP) SR by mala vstúpiť do reštrukturalizačného konania v prípade spoločnosti Váhostav-SK. K tomuto kroku ju vyzýva predseda strany KDH Ján Figeľ.

slovakia

left justify in out

"Prokurátor po vstupe do konania môže uplatňovať všetky oprávnenia účastníka takéhoto konania za účelom ochrany práv všetkých veriteľov spoločnosti a štátu. Toto konanie sa dá ovplyvniť," vyhlásil na dnešnej tlačovej konferencii Figeľ s tým, že je otázne, prečo k takémuto vstupu už dávno nedošlo.
     

Je presvedčený, že malí veritelia Váhostavu sú už tri roky podvádzaní, a to za úradovania "vlády istôt". Reštrukturalizáciu spoločnosti Váhostav-SK považuje za podvodnú. "Ide o podvodnú reštrukturalizáciu, som presvedčený aj o tom, že treba konať. Podľa účtovnej uzávierky je Váhostav-SK majetkovo v pluse, má problém s likviditou, ale to nie je dôvod na reštrukturalizáciu. Ak je potrebné vyrovnanie s dlžníkmi, tak časové, na objemové vyrovnanie majú majetok," dodal.
     

Figeľ čelí v parlamente odvolávaniu z funkcie podpredsedu parlamentu za kauzu vo Váhostave-SK. Premiérovi Robertovi Ficovi odkázal, že sa nemusia skrývať v parlamente a je pripravený diskutovať. "Rokujeme, komunikujeme s médiami, ale aj s tými, ktorých sa týka kauza Váhostav-SK. Ak Robert Fico stojí o dialóg, som tu," povedal Figeľ.
     

Strana Smer-SD ho chce odvolať, lebo je podľa nej zodpovedný za situáciu, v ktorej sa ocitli veritelia stavebnej spoločnosti Váhostav-SK. Opozícia stojí za Figeľom. Avizovala, že ak Smer-SD Figeľa odvolá, stiahne svojich ľudí zo všetkých funkcií v parlamente. Naopak, za situáciu okolo Váhostavu-SK viní opozícia sociálnych demokratov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies