Fico vedie v pozitívnom aj negatívnom rebríčku politikov

NETKY.SK • 23 Máj 2013, 09:48 • 2 min
Fico vedie v pozitívnom aj negatívnom rebríčku politikov

BRATISLAVA - Premiér Robert Fico je najdôveryhodnejší politik, no zároveň je aj na čele rebríčka neobľúbených politikov. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry MVK, ktorý robili 8. až 15. mája na vzorke 1 085 respondentov, agentúru SITA informoval Pavel Haulík z agentúry MVK.

slovakia

left justify in out

Šéfovi kabinetu dôveruje podľa prieskumu 30,4 percenta opýtaných. Na druhom mieste skončil jeho stranícky kolega Robert Kaliňák so 16,8 percenta. Tretie miesto obsadil Béla Bugár, ktorému dôveruje 13 percent respondentov. Nasleduje poslanec Daniel Lipšic s výsledkom 12,4 percenta. Prvú päťku uzatvára prezident republiky Ivan Gašparovič, ktorému možno veriť podľa 9,1 percenta opýtaných.

Agentúra MVK sa ľudí pýtala aj na politikov, ktorí podľa nich "spôsobujú vážne problémy a najviac kazia úroveň politiky u nás". Najvyššie skóre v tejto otázke získal Robert Fico, ktorého označilo 27,4 percenta respondentov. Druhú priečku obsadil šéf liberálov Richard Sulík s výsledkom 24,1 percenta nasledovaný bývalým predsedom národniarov Jánom Slotom s 22,2 percenta. Mikuláš Dzurinda skončil na štvrtom mieste s 15,7 percenta. Piate miesto patrí rovnako ako pri opačnej otázke hlave štátu Gašparovičovi, ktorého označilo 12,7 percenta. Pri oboch otázkach mohol každý respondent uviesť tri mená politikov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies