Fico: V Prahe o Marianovi Kotlebovi hovoriť nechcel

NETKY.SK • 28 November 2013, 18:20 • 2 min
Fico: V Prahe o Marianovi Kotlebovi hovoriť nechcel

PRAHA – Premiér Robert Fico nechcel počas dnešnej návštevy Českej republiky hovoriť o novom predsedovi Banskobystrického samosprávneho kraja Marianovi Kotlebovi.

slovakia

left justify in out

„Nebudem robiť reklamu niekomu, kto prichádza s filozofiou typu krátky dvor a dlhý bič,“ odpovedal Fico v Prahe na otázku českej novinárky, ktorá sa pýtala, čo by mali robiť vlády v strednej Európe, aby „zastavili nástup takýchto síl a kde sa stala chyba.“ Fico pripomenul, že slovenský parlament prijal tento týždeň zákon o dávkach v hmotnej núdzi, ktorý viaže dávky na verejnoprospešné práce a slušné správanie. Slovensko podľa Fica dlhodobo čelí rómskemu problému a je na vládach, ako sa k nemu postavia.

Český premiér Jiří Rusnok tvrdí, že úlohou vlád je slúžiť občanom a vytvoriť podmienky na prosperitu. Podľa neho treba zaistiť rovnosť príležitostí v rámci pravidiel. „Neverím na zázračné a rýchle riešenia, ale na poctivú prácu v tomto smere,“ podotkol Rusnok.

Premiér Fico na dnešnej pracovnej návšteve Českej republiky podpísal s premiérom Rusnokom zmluvu o vzájomnom uznávaní vysokoškolských diplomov a vystúpil tiež na Právnickej fakulte Univerzity Karlovej v Prahe s prednáškou a diskutoval so študentmi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies