Trumpa roztancoval známy hit

NETKY.SK • 23 September 2020, 9:0 • 2 min
Trumpa roztancoval známy hit

Americký prezident Donald Trump sa v pondelok na predvolebnom mítingu v Ohiu roztancoval. Pred stovkami svojich priaznivcov sa so zaťatými päsťami a typicky úsmevom rozvlnil na rytmy známeho hitu YMCA skupiny Village People z roku 1978. Zábery z prezidentského tanca v utorok zverejnila agentúra AP.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Výber piesne pre Trumpa, ktorý má hájiť konzervatívne hodnoty, je trochu kuriózny. Jej text síce oslavuje kresťanskú organizáciu Young Men Christian Association (YMCA) a aktivity, ktoré mladým mužom ponúka, v neskorých 70. rokoch ale bolo verejným tajomstvom, že v nej nachádzajú útočisko hlavne príslušníci LGBT menšiny, kam patrila aj samotná kapela Village People.

 

 

Hoci sa môže zdať, že je súčasnému šéfovi Bieleho domu do tanca, pravda je taká, že obhajobu mandátu v nadchádzajúcom jesennom súboji s demokratickým protikandidátom Joe Bidenom vôbec nemá istú. Posledné prieskumy ukazujú, že Biden predovšetkým kvôli kríze vyvolanej epidémiou koronavírusu v USA už pomerne vedie.

 

Zatiaľ posledný prieskum dokonca napovedal, že súčasný prezident za demokratickým kandidátom zaostáva o deväť percentuálnych bodov. Treba podotknúť, že pred poslednou prezidentskou voľbou prieskumy favorizovala demokratka Hillary Clintonová, nakoniec ale vyhral Trump.

 

Donald Trump nie je prvým a zrejme ani posledným svetovým politikom, ktorý svoje vystúpenie spestril tančekom. Mnohí majú iste stále v živej pamäti krepčenie bývalej britskej premiérky Theresy Mayovej, ktorá na míting vládnych konzervatívcov přitancovala na rytmy hitu Dancing Queen švédskej skupiny ABBA.

 

 

Staršie tančeky sú potom od niekdajšieho ruského prezidenta Borisa Jeľcina.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona