Wanda Adamík Hrycová a jej srdcervúci odkaz

NETKY.SK • 16 August 2021, 13:32 • 2 min
Wanda Adamík Hrycová a jej srdcervúci odkaz

Wanda Adamík Hrycová sa rozhodla zverejniť smutný odkaz svojej spolužiačky, ktorá žije v Afganistane. Tá písala aj Angeline Jolie.

slovakia

left justify in out

Vanda Hrycová je momentálne najúspešnejšia filmová producentka na Slovensku. Rozhodla sa svojou troško do mlyna postaviť na stranu ľudí, ktorí momentálne prišli o svoje domovy a zažívajú peklo.

 

 

Wanda Adamík Hrycová študovala na Vysokej škole muzických umení v Bratislave produkciu a manažment. Síce už odvtedy ubehlo veľa času, no vzťahy medzi spolužiakmi pretrvali. Medzi jej spolužiačky patrila Sahraa Karimi pôvodom z Afganistanu. Sahraa Karimi zažila teror Talibanu ešte keď bola dieťaťom. Tá neuveriteľná hrôza sa však vrátila.

 

Možno vás zaujme: Jasmina Alagič opäť hviezdi v televízii!

 

Na Slovensku sa nespokojnosť občanov stala pravidlom. Vždy sa nájde niečo, s čím sme nespokojní. V porovnaní s problémami v Afganistane,naše problémy iba zlomkom ich skutočného života. 

 

Súvisiaci článok: Taliban ovládol Afganistan, chystá sa vyhlásiť Islamský emirát

 

Taliban obsadil Kábul. Afganistan sa zmenil zo dňa na deň. Wanda je aspoň myšlienkami so svojou priateľkou. Na sociálnej sieti zdieľala list spolužiačky Sahry Karimi, ktorá ho adresovala Angeline Jolie.  Jolie je známa bojovníčka proti neprávostiam a veľvyslankyňa OSN. 

 

 

"Potom, ako jej Taliban zavraždil otca, vo svojich 20 rokoch utiekla zo svojho domova, aby na Slovensku požiadala o azyl, ktorý aj dostala. Napriek tomu, že tu mohla žiť pokojný a bezpečný život, rozhodla sa vrátiť naspäť do svojej vlasti, aby tam spoločne s inými vybudovali normálnu krajinu. Chvíľu sa zdalo, že sa jej to podarí, stala sa prvou ženou na čele Afghan Filmu a napriek obrovským výzvam kinematografiu vo svojej domovine naozaj stavala. Až doteraz," napísala Hrycová na sociálnej sieti. 

 

 

Američanom sa nepodarilo vyriešiť problém teroristickej radikálnej nábožensko-politickej skupiny Taliban ani behom dvadsiatich rokov pôsobenia ich vojsk v Afganistane. "Taliban sa vracia k moci a kruto sa mstí všetkým, ktorí sa snažili vymaniť krajinu zo stredoveku. Sahraa spolu s ostatnými kričí o pomoc." 

 

 

 

 

"Počas uplynulých týždňov získal Taliban moc nad mnohými provinciami. Zmasakrovali našich ľudí, uniesli naše deti, predali dievčatá ako nevesty svojim mužom, vraždili ženy pre ich oblečenie, vypichovali im oči, mučili a zabili jedného z našich najobľúbenejších komikov, zavraždili nášho básnika, zavraždili šéfa kultúry a médií našej vlády, zavraždili ľudí spojených s vládou, obesili verejne niektorých z našich mužov, rozbili stovky a tisíce rodín. Rodiny sú na úteku v táboroch v príšerných podmienkach, bábätká zomierajú, lebo nemajú mlieko. Je tu humanitárna kríza, a predsa svet mlčí," píše sa v liste Sahry Karimi. Wanda sa rozhodla tento list zdieľať. Vyzýva ľudí, aby urobili to isté.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies