Fico tvrdí, že ak platí rovnosť pred zákonom, tak Kisku musí stíhať Bašternákov osud

NETKY.SK • 13 Apríl 2022, 13:03 • 2 min
Fico tvrdí, že ak  platí rovnosť pred zákonom, tak Kisku musí stíhať Bašternákov osud

BRATISLAVA - Ak platí rovnosť pred zákonom, exprezidenta Andreja Kisku musí stíhať osud odsúdeného podnikateľa Ladislava Bašternáka, vrátane prepadnutia majetku. Skonštatoval to líder opozičného Smeru-SD Robert Fico v reakcii na podanie obžaloby v daňovej kauze exprezidenta.

slovakia

left justify in out

Fico poukázal aj na možné politické dôsledky. Pýta sa, ako sa bude v prípade odsúdenia exprezidenta nazerať spätne na vtedajšie prezidentské voľby. „Minimálne to bude opäť niečo nevídané vo svete, že prezident SR, ktorý vyhral v druhom kole, vyhral neférovo," podotkol Fico.

 

Prokurátor Krajskej prokuratúry Prešov podal v utorok (12. 4.) obžalobu v daňovej kauze exprezidenta Andreja Kisku. Kauza súvisí so zaúčtovaním nákladov spojených s propagáciou Kisku pred prezidentskými voľbami. Obhajca exprezidenta Peter Kubina víta podanie obžaloby. Tvrdí, že po siedmich rokoch vyšetrovania a „zneužívania polície mafiou, ktorú riadil Smer-SD", sa prípad dostane do rúk spravodlivosti.

 

Trestný čin exprezident dlhodobo odmieta a videl za ním pomstu expremiéra Fica. Ten podľa vlastných slov nikomu neželá, aby bol podobným spôsobom „poťahovaný" po súdoch a odmieta používanie trestného práva na vybavovanie si politických sporov.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies