Fico považuje svoje obvinenie za politickú pomstu

NETKY.SK • 20 Apríl 2022, 14:37 • 2 min
Fico považuje svoje obvinenie za politickú pomstu

BRATISLAVA - Líder Smeru-SD Robert Fico považuje svoje obvinenie za politickú pomstu a pokus zlikvidovať predsedu najsilnejšej opozičnej parlamentnej strany.

slovakia

left justify in out

„Národná kriminálna agentúra ma dnes ako opozičného lídra štvrtýkrát politicky obvinila. Nie preto, že by som bol podozrivý z korupcie alebo inej ekonomickej trestnej činnosti. Ale preto, že si ako opozičný politik robím svoju robotu," vyhlásil v stanovisku Fico. Poukázal na to, že Smer-SD denne upozorňuje na neschopnosť vlády a prezidentky, ale aj manipulácie trestného systému.
 

img


 

„V obvinení si doslova vymysleli príbeh, ako som vraj vytvoril zločineckú skupinu, ktorá mala škodiť Kiskovi, Matovičovi a Kollárovi," povedal Fico. Zoznam poškodených je podľa neho "dôkaz nad dôkazy", že ide o politický revanš. Skonštatoval, že je obvinený preto, lebo bol v rokoch 2006 – 2018 predsedom vlády a nahlas hovoril o daňových podvodoch lídra OĽaNO Igora Matoviča a exprezidenta Andreja Kisku.

 

V súvislosti so svojím obvinením tvrdí, že všetko bolo organizované na pokyn a so súhlasom vládnych politických špičiek. Nad rámec právneho štátu a demokracie považuje Fico aj obvinenie advokátov Roberta Kaliňáka a Mareka Paru.

 

„Ide o zjavný pokus zločineckých štruktúr na NAKA a na Úrade špeciálnej prokuratúry zlikvidovať efektívnu obhajobu obvinených v prípadoch zjavného krivenia spravodlivosti a manipulácie s trestnými konaniami v neprospech nominantov opozície," myslí si Fico.

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies