Fico: Na získavanie podpory pre kandidatúru Lajčáka využívam každú príležitosť

NETKY.SK • 26 August 2016, 06:33 • 2 min
Fico: Na získavanie podpory pre kandidatúru Lajčáka využívam každú príležitosť

MOSKVA - Pri voľbe generálneho tajomníka OSN nie je hlas jedného štátu rozhodujúci, ale Miroslava Lajčáka považujem za vhodného kandidáta a myslím si, že ho tak vníma aj Rusko. Po štvrtkovom rokovaní s ruským prezidentom Vladimirom Putinom to vyhlásil slovenský predseda vlády Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Slovenský premiér očakáva dodržanie pravidla, ktoré určuje, že nový generálny tajomník OSN by mal byť zo strednej alebo východnej Európy. Slovensko podľa neho ponúka kvalitného kandidáta a prvoradá je kvalita, nie pohlavie kandidáta. O daný post sa totiž uchádza aj viacero žien a na čele OSN doteraz vždy stál muž.

 

Fico o voľbe generálneho tajomníka OSN vo štvrtok v krátkosti hovoril aj s francúzskym prezidentom Francoisom Hollandom. Premiér v tejto súvislosti dodal, že automaticky využíva každé stretnutie s ktorýmkoľvek členom Bezpečnostnej rady OSN na získavanie podpory pre nášho kandidáta Miroslava Lajčáka, úradujúceho ministra zahraničných vecí a európskych záležitostí SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies