Festival v Cannes čelí kritike pre obuv

NETKY.SK • 20 Máj 2015, 10:11 • 2 min
Festival v Cannes čelí kritike pre obuv

CANNES - Organizátori Medzinárodného filmového festivalu v Cannes si vyslúžili kritiku po tom, čo niektoré návštevníčky nepustili na premiéru filmu Carol (2015), pretože nemali obuté topánky s vysokými podpätkami.

slovakia

left justify in out

O incidente informoval portál Screen Daily. Na slávnostné projekcie pritom organizátori festivalu vyžadujú oblek pre pánov a šaty pre dámy. Nariadenie o odeve zverejnené na webstránke podujatia, však obuv nespomína.
Ako jeden z návštevníkov povedal pre Screen Daily, podobných prípadov sa stalo viac. "Dokonca aj starším ženám, ktoré nemôžu nosiť topánky s vysokými podpätkami pre zdravotné problémy," uviedol. "Ženu, ktorú poznám, otočili, pretože mala pekné ploché topánky. Nič, čo by ste si zobrali na pláž. Povedali jej, aby si kúpila vhodné topánky a vrátila sa," doplnil. O podobnom incidente informoval prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter aj režisér Asif Kapadia, ktorého dokument o zosnulej anglickej speváčke Amy Winehouse je v programe festivalu. "Stalo sa to mojej žene. Napokon ju pustili," napísal filmár na Twitteri. Konanie organizátorov odsúdili používatelia Twitteru, filmoví kritici, novinári a ďalšie osobnosti.


Na 68. ročníku Medzinárodného filmového festivalu v Cannes, ktorý sa začal 13. mája, sa o Zlatú palmu uchádza 19 snímok. Medzi nimi je aj spomínaný titul Carol v réžii Todda Haynesa. Prestížne podujatie potrvá do 24. mája.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies