Festival Lollapalooza sa kvôli utečencom uskutoční na inom mieste Berlína

NETKY.SK • 15 Február 2016, 12:25 • 2 min
Festival Lollapalooza sa kvôli utečencom uskutoční na inom mieste Berlína

BERLÍN - Dejisko tohtoročného hudobného festivalu Lollapalooza v nemeckej metropole Berlín organizátori preložili do inej lokality, pretože jeho vlaňajšie miesto konania, bývalé letisko Tempelhof, momentálne slúži ako dočasný utečenecký tábor. Oznámila to dnes agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Hlavné hviezdy indie-rocku ako Radiohead, Kings of Leon či New Order sa preto 10.-11. septembra 2016 predstavia v Treptowskom parku ležiacom juhovýchodne od centra mesta. Na priestranstve letiska Tempelhof, ktoré po jeho uzatvorení v roku 2008 adaptovali na verejný park, žije približne 2500 žiadateľov o azyl.

 

Minulý rok to bolo po prvý raz, čo sa odnož tohto pôvodne amerického festivalu predstavila na európskej pôde. Okrem toho sa toto podujatie koná aj v USA, Čile, Argentíne, Brazílii a Kolumbii. Lollapalooza Berlin okrem hudobných koncertov ponúkne návštevníkom tiež umelecké akcie a inštalácie.

 

Počas studenej vojny slúžilo letisko Tempelhof ako súčasť vzdušného koridoru, ktorý zabezpečoval obyvateľom izolovaného Západného Berlína prísun zásob. Hlavná budova letiska kedysi patrila k 20 najväčším budovám sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies