CABAJ-ČÁPOR - Posledná júnová sobota patrila už po šiestykrát oslave slovenského národného jedla, tradíciám, výbornej zábave, bohatému kultúrnemu i športovému vyžitiu malých i veľkých návštevníkov.
Návštevníci si mohli v areáli Reštaurácie a Penziónu Salaš Cabaj pochutiť na pravých bryndzových haluškách zo Salaša – vychýrených široko ďaleko, pikantnej pečenej klobáse, cigánskej pečienke, čerstvých ovčích syroch, varenej kukurici či drevorubačských párancoch.
Podujatie sprevádzali rôzne súťaže s animátormi a skúšky zručnosti pre všetky deti. Okrem toho si detičky mohli zaskákať na trampolínach, skákacom hrade, obrovskej šmýkačke či podojiť kravičku. Nechýbalo ani vozenie na koňoch a poníkoch z Equifarmy Veľká Dolina. O kultúrny program sa postarali malí i veľký umelci, speváci či tanečníci.
Počas hlavného kultúrneho programu sa súťažilo o hodnotné ceny v jedení syrovej nite, vareného zemiaku, bryndzových halušiek, v pití žinčice, džúsu, piva, v dojení kravy či zdvíhaní pivného suda.
Šiesty ročník Festivalu halušiek tento rok prichystal aj novinku – „Festivalový dukát“, ktorý bol jediným platidlom v areáli Reštaurácie a Penziónu Salaš Cabaj.
Touto cestou sa chceme poďakovať účastníkom, že sa prišli pobaviť aj podporiť festival s národným duchom aj napriek horúcemu počasiu a tešíme sa zas o rok.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies