Fed smeruje k zvýšeniu úrokových sadzieb

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 10:23 • 2 min
Fed smeruje k zvýšeniu úrokových sadzieb

WASHINGTON - Predstavitelia amerického Federálneho rezervného systému (Fed) pripúšťajú, že rizikami pre americkú ekonomiku sú vývoj v zahraničí a taktiež slabší úvod roka.

slovakia

left justify in out

Naďalej však veria v pevnosť zotavovania ekonomiky a pokračujú v príprave podkladov pre zvýšenie úrokových sadzieb neskôr v tomto roku. Vyplýva to zo zápisnice z marcového zasadania predstaviteľov Fedu zverejnenej v stredu. Zo záverov zasadnutia vyplýva, že sú otvorené dvere pre zvýšenie sadzieb v júni tohto roku. "Viacero účastníkov“ zasadnutia podľa zápisnice predpokladá, že nové ekonomické údaje podporia zvýšenie sadzieb v spomínanom mesiaci.

 

Účastníci zasadnutia konštatovali, že sa zlepšili podmienky na trhu práce. Takmer všetci poukázali na to, že existujú potenciálne riziká pre hospodársky rast, ktoré plynú z ekonomického a finančného vývoja v zahraničí. Mnoho z nich však považuje riziká pre výhľad ekonomického rastu a pre trh práce za takmer vyrovnané.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies