Dobrovoľníci vysadili v Nízkych Tatrách už milión stromčekov

NETKY.SK • 30 Máj 2019, 15:00 • 2 min
Dobrovoľníci vysadili v Nízkych Tatrách už milión stromčekov

Dobrovoľníci z celého Slovenska sa zišli aby nejakým spôsobom pomohli a aktívne priložili ruku k dielu. Zaslúžia si obrovský obdiv, pretože sa im podarilo urobiť v Tatrách obrovský kus práce.

slovakia

left justify in out

Nízke Tatry sa tak o pár rokov opäť zazelenajú. Vďaka dobrovoľníkom, ktorým sa podarilo vysadiť už miliónty stromček. Ide o iniciatívu spoločnosti Lidl, vďaka ktorej sa týchto ľudí podarilo osloviť a niektorých priamo vybrali žrebovaním. Už teraz lámu rekordy a sú odhodlaní makať v lese aj naďalej. Dobrovoľníci sú z rôznych kútov Slovenska, ktorým na našej krajine záleží.

 

Stanovili si cieľ, že za deň vysadia až 8 500 stromčekov, čo by znamenalo prekonanie rekordu a hneď v prvý deň sa im to podarilo. Potvrdil to aj komisár knihy slovenských rekordov – Igor Svitok, ktorý bol pri prelomení tohto rekordu osobne.

 

img

 

Je dôležité myslieť pri sadení aj na to, aby stromy dokázali čo najlepšie odolať prípadným katastrofám, a preto sadia okrem ihličnatých i listnaté dreviny. Vďaka neúnavnej práci sa im podarilo zasadiť už viac ako milión stromčekov,čo je úžasné. No bude ich viac, pretože nemajú v pláne s tým prestať. Informujú noviny.sk

 

img

 

Milión stromov sa nachádza na približne 450 hektároch pôdy, pre lepšiu predstavuje je to plocha rovnajúca sa 500 futbalovým ihriskám. To, čo títo odhodlaní ľudia dokazujú je skutočne úctyhodé a je radosť sledovať ich. Všetko sú to dobrovoľníci, ktorým nejde o peniaze, ale predovšetkým o blaho našich lesov. Lesy sú nesmierne vzácne a je to bohatstvo, o ktoré je potrebné starať sa.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies