Na Mount Evereste sa stratil horolezec

NETKY.SK • 18 Máj 2019, 07:47 • 2 min
Na Mount Evereste sa stratil horolezec

KÁTHMANDU - Na himalájskom Mount Evereste pátrajú po nezvestnom írskom horolezcovi Séamusovi Lawlessovi. Tridsaťdeväťročný Ír bol členom tímu, ktorý vo štvrtok dosiahol vrchol najvyššej hory sveta a stratil sa v nadmorskej výške 8 300 metrov v oblasti známej ako Balkón, píše spravodajský portál BBC.

slovakia

left justify in out

Ako povedala Mira Acharya z nepálskeho Úradu pre cestovný ruch, Lawless sa pošmykol, keď zostupoval z vrcholu.

Vo štvrtok tiež v Himalájach zomrel indický horolezec. Narayan Singh ochorel a skonal, keď zostupoval z vrchu Makalu, uviedla Acharya. Mingma Šerpa z agentúry Seven Summit Treks uviedol, že sa usilujú o znesenie tela zosnulého Inda a že tiež pokračujú v pátraní po spomínanom Írovi.

 

obrazok


Tento týždeň si už Himaláje vyžiadali životy aj ďalších dvoch horolezcov z Indie, ktorí zomreli pravdepodobne na výškovú chorobu na treťom najvyššom vrchu sveta Káčaňdžunge. Na hore je tiež nezvestný čilský horolezec.

Počas populárnej jarnej sezóny sa snažia himalájske vrcholy zdolať stovky zahraničných turistov a ich sprievodcov. Sezóna trvá od marca až do konca tohto mesiaca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies