FC ViOn Zlaté Moravce čaká generálka ako zo sna

NETKY.SK • 5 Február 2024, 09:07 • 2 min
FC ViOn Zlaté Moravce čaká generálka ako zo sna

ZLATÉ MORAVCE - ViOnisti nastúpia v nedeľu 4. februára o 15:00 h. na zápas s českým gigantom Slaviou Praha.

slovakia

left justify in out

Červeno-modrí sa počas zimnej prestávky posilnili o 9 hráčov, čím dali najavo, že to so záchranou myslia vážne. V úvode zimnej prípravy čelili v Tipsport lige českému Zlínu, ktorý nastúpil v plnej zostave, ktorý zdolali 1:0. Aj zápas so Zbrojovkou Brno bol úspešný, tú zdolali Zlaté Moravce 2:0. V závere Tipsport ligy ViOn remizoval so Skalicou 1:1.

Zlatomoravčania vycestovali 23. januára do tureckého Beleku, kde mali viacerí hráči problémy s virózou, napriek tomu odohrali 2 kvalitné zápasy. Prvý duel s tímom z maďarskej prvej ligy Kecskeméti prehrali 0:3. V druhom súboji v Turecku s ukrajinským Veres-Rivne sa skončil 0:0, ViOnisti však mali v zápase prevahu.

V nedeľu čaká na ViOn veľké sústo v podobe Slavii Praha. O výsledok zápasu však veľmi nejde, oba tímy sú víťazmi už pred zápasom. Síce pôjde o generálku pred ligou, avšak výťažok zo zápasu pôjde na nákup terénnych sanitiek, ktoré budú slúžiť na Ukrajine.

Slavia sa pripravovala prevažne v portugalskom Algarve v ktorom strávili 17 dní. Na hernom sústredení odohrali slávisti 4 zápasy. Ich súpermi boli dánsky Sonderjyske, švédsky AIK a 2 duely odohrali s Pekingom Guoan.

Tím Jindřicha Trpišovského sa počas zimného prestupového obdobia posilnil o českého reprezentačného brankára Jindřicha Staněka, reprezentačného obrancu Dávida Zimu, ale aj o Ondřeja Zmrzlého a Štěpána Chaloupeka.

Nedeľný zápas bude historicky prvý vzájomný duel medzi ViOnom a Slaviou. Tábor červeno-modrých verí, že nepôjde o posledný.

 

Posledných 5 zápasov FC ViOn Zlaté Moravce - Vráble:
Veres Rivne - ViOn 0:0
Kecskemeti TE - ViOn 3:0
MFK Skalica - ViOn 1:1
Zbrojovka Brno - ViOn 0:2
Zlín - ViOn 0:1

Posledných 5 zápasov SK Slavia Praha:
Beijing Guoan F.C. - SK Slavia Praha 0:0
Beijing Guoan F.C. - SK Slavia Praha 1:3
SK Slavia Praha - AIK Fotboll 2:0
SK Slavia Praha - Sønderjyske Fodbold 4:0
Baník Ostrava - Slavia Praha 2:3

Info z kabíny: Michalovi Hippovi budú v nedeľu chýbať zranení Miroslav Gono a Branislav Sluka, zvyšok tímu je hlavnému trénerovi k dispozícii.

Priamy prenos: Zápas má výkop naplánovaný o 15:00 h. Zápas bude možné sledovať cez O2 TV.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: FC ViOn Zlaté Moravce, Foto: Šport24
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies