V Kanáli La Manche objavili migranta

NETKY.SK • 11 November 2019, 21:06 • 2 min
V Kanáli La Manche objavili migranta

Lille - Pri pobreží Francúzska zachránili v dnešných hodinách migranta v neopréne, ktorý chcel preplávať do Británie cez Lamanšský prieliv.

slovakia

left justify in out

Posádka trajektu Pride of Canterbury spozorovala muža-tridsiatnika približne 20 kilometrov od pobrežia pri meste Calais. Plavidlo zmenilo smer a muža z vôd vytiahlo. Muža v dôsledku "vážneho podchladenia" previezol vrtuľník do nemocnice v Calais.

 

img

 

Stovky migrantov sa každoročne pokúšajú dostať do Británie cez Lamanšský prieliv. Táto cesta je však nebezpečná vzhľadom na rušnú lodnú dopravu, ako aj silné morské prúdy a studenú vodu v prielive.

 

 

Od začiatku tohto roka pri pokuse dostať sa do Británie cez Lamanšský prieliv zahynuli najmenej štyria migranti. V októbri na pláži v meste Le Touquet na severe Francúzska našli telá dvoch mladých Iračanov. V auguste zahynula 30-ročná Iračanka, keď spadla z migrantmi preplnenej paluby lode. Naposledy na pobreží Belgicka našli telo migranta z Iraku, ktorý chcel taktiež preplávať do Británie cez Lamanšský prieliv.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies