FC Liverpool zvládol gólovú prestrelku na štadióne Arsenalu

NETKY.SK • 15 August 2016, 08:57 • 2 min
FC Liverpool zvládol gólovú prestrelku na štadióne Arsenalu

LONDÝN - Futbalisti Manchestru United zvládli vstup do nového ročníka anglickej Premier League. V nedeľňajšom dueli prvého kola potvrdili papierové predpoklady a na pôde FC Bournemouth triumfovali 3:1.

slovakia

left justify in out

Úspešnú ligovú premiéru v novom pôsobisku absolvovali tréner Jose Mourinho i trio hráčov na čele s gólovým Zlatanom Ibrahimovičom. Čerstvý najdrahší futbalista sveta Paul Pogba chýbal na súpiske United pre trest za žlté karty.

 

"Červení diabli" boli od úvodu duelu aktívnejší v rozohrávke a postupom času aj nebezpečnejší pred súperovou šestnástkou. Do vedenia sa dostali v 40. minúte, keď Mata využil obrovskú chybu domácej obrany a na dvakrát dostal loptu do siete. Úvodná polovica druhého polčasu patrila United. Rooney ešte v 51. minúte neprestrelil Boruca z hranice jedenástky, no následne si počkal na päťke na odrazenú loptu Martialovej nevydarenej strely a hlavou skóroval - 0:2. Pozičnú dominanciu hostí následne potvrdil gólovou strelou z diaľky Ibrahimovič. Bournemouth dokázal na vývoj odpovedať len raz v 69. minúte, keď sa nádhernou strelou do šibenice prezentoval Smith.

 

Gólovo ešte atraktívnejší duel sa odohral na štadióne londýnskeho Arsenalu, kde uspel FC Liverpool 4:3. Domáci síce viedli zásluhou Walcotta, no do prestávky stihol výstavným priamym kopom vyrovnať Coutinho. Na 2:1 pre hostí upravil po vydarenej kombinačnej akcii Lallana, svoj druhý zásah v zápase potom pridal Coutinho. Už trojgólový náskok si vypracovali vďaka sólu v podaní Maneho, ktorý rovnako ako Klavan alebo Wijnaldum absolvoval ligový debut vo farbách LFC. Nezdar Arsenalu zmiernili Oxlade-Chamberlain a Chambers.

 

Premier League - 1. kolo:

FC Bournemouth - Manchester United 1:3 (0:1) Góly: 69. Smith - 40. Mata, 59. Rooney, 64. Ibrahimovič

 

 

 

Arsenal Londýn - FC Liverpool 3:4 (1:1)

Góly: 31. Walcott, 64. Oxlade-Chamberlain, 75. Chambers - 45.+1 a 56. Coutinho, 49. Lallana, 63. Mane

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies