Na olympiáde v Tokiu štafeta pochodne s ohňom napokon bude

NETKY.SK • 25 Február 2021, 12:59 • 2 min
Na olympiáde v Tokiu štafeta pochodne s ohňom napokon bude

TOKIO - Napriek pretrvávajúcej pandémii koronavírusu sa organizátori OH v Tokiu rozhodli nezrušiť štafetu olympijskej pochodne po celej krajine.

slovakia

left justify in out

Štafeta sa začne 25. marca vo Fukušime na severovýchode Japonska a do dejiska OH dorazí 23. júla. Olympijský oheň je v Japonsku už takmer rok, do krajiny ho priviezli z antickej Olympie v Grécku už pre pôvodný termín konania OH. Pôvodne malo Japonsko hostiť toto vrcholné podujatie v lete 2020, noa pandémia spôsobila jeho odklad o jeden rok.

Organizátori vo štvrtok vyzvali všetkých členov štafety, aby v maximálnej možnej miere dodržiavali bezpečnostné pokyny. Členovia štafety, bude ich približne 10-tisíc, počas svojho úseku nebudú povinní nosiť rúška. Fanúšikov organizátori poprosili, aby v sledovali púť pochodne prioritne prostredníctvom internetu a nie priamo v uliciach jednotlivých miest. Ak sa rozhodnú ísť osobne pozrieť, vítané je povzbudzovanie formou potlesku a nie výkrikmi. Samozrejmosťou je aj výzva dodržiavať primerané rozostupy, nosenie ochranných rúšok .

 



V tomto smere sa uvažovalo aj o zrušení štafety pochodne s olympijským ohňom, no táto tradícia zostala zachovaná aj pod vplyvom silných sponzorov, ktorí na prípravu OH prispeli nemalými čiastkami.

Medzinárodný olympijský výbor (MOV) aj japonskí organizátori síce očakávaniu zlepšenie pandemickej situácie do začiatku OH, napriek tomu pracujú na pokynoch pre jednotlivých účastníkov podujatia, ktoré budú obsahovať detaily - čo, kedy a kde je povolené či zakázané.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies