Honda ohlásila návrat do F1 v roku 2026, spojí sily s Astonom Martin

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 09:45 • 2 min
Honda ohlásila návrat do F1 v roku 2026, spojí sily s Astonom Martin

TOKIO - Honda sa vráti do Formuly 1. Od sezóny 2026 bude dodávať motory tímu Aston Martin.

slovakia

left justify in out

Japonská automobilka Honda sa vráti do Formuly 1. Od sezóny 2026 bude dodávať motory tímu Aston Martin. Z F1 odišla len na konci ročníka 2021. Vtedy dodávala pohonné jednotky Red Bullu, s ktorým získal Holanďan Max Verstappen svoj prvý majstrovský titul. Aston Martin momentálne používa motory Mercedes.

 

Podľa britských médií prichádza myšlienka od Martina Whitmarsha, výkonného riaditeľa Aston Martin - ten je zástanca exkluzivity v oblasti pohonných jednotiek. Stajňa zažíva veľmi silný vstup do sezóny, po vlaňajšom siedmom mieste v Pohári konštruktérov je momentálne druhá za dominantným Red Bullom so štyrmi pódiovými umiestneniami v piatich pretekoch. Honda odišla z "efjednotky" s cieľom sústrediť sa na nové, ekologické riešenia. Tie sú v zhode s plánovanou zmenou pravidiel od roku 2026, ktorá má priniesť zvýšenie využívania elektrickej energie na 50 percent či udržateľné palivo.

 

Okrem Japoncov plánuje v rovnakej sezóne príchod do F1 aj Audi, Red Bull spojí sily s Fordom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies