FBI zverejnila zábery oboch podozrivých z útoku v Bostone

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 07:35 • 2 min
FBI zverejnila zábery oboch podozrivých z útoku v Bostone

BOSTON - Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zverejnil vo štvrtok zábery dvoch podozrivých z nastraženia náloží na maratóne v Bostone, ktoré zabili troch ľudí a asi 180 zranili. Vyšetrovatelia dúfajú, že verejnosť im pomôže identifikovať oboch mužov, ktorých vidieť na mieste nešťastia tesne pred výbuchom s ruksakmi.

slovakia

left justify in out

Šéf FBI v Bostone Rick DesLauriers upozornil, aby sa ich ľudia nesnažili kontaktovať či zadržať, pretože môžu byť ozbrojení a veľmi nebezpeční. Zverejnenie záberov vyvolalo obrovský záujem a internetová stránka FBI o niekoľko minút po zverejnení padla. Bezpečnostné zložky sa domnievajú, že páchatelia by sa mohli pokúsiť utiecť do zahraničia, preto zvýšili kontroly najmä na kanadských hraniciach.

Podľa záberov ide o dvoch relatívne mladých mužov. Jeden z nich má bielu šiltovku so šiltom otočeným dozadu a nesie svetlý batoh. Oblečenú má tmavú bundu. Tento muž podľa FBI nastražil bombu pri reštaurácii. Druhý má čiernu šiltovku a nesie tmavý ruksak. FBI nepozná ich identitu a označuje ich len ako podozrivý jedna a dva. "Zistenie ich totožnosti je našou najvyššou prioritou," povedal DesLauriers. FBI ešte predtým zverejnil aj fotografie pozostatkov oboch náloží, z ktorých aspoň jedna bola uložená v tlakovom hrnci. 

Americký prezident Barack Obama si vo štvrtok priamo v Bostone uctil pamiatku dvoch Američanov a jednej Číňanky, ktorý zomreli pri výbuchu. Opäť zdôraznil, že páchatelia sa za svoje činy budú zodpovedať. Krátko pred svojou návštevou Bostonu vyhlásil v celom štáte Massachusetts stav núdze, ktorý umožní čerpanie federálnych prostriedkov na vyrovnanie sa s podobnými mimoriadnymi situáciami. "Duch tohto mesta je nedotknutý, duch tejto krajiny nebude zakalený," vyhlásil za potlesku prítomných.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies