FBI zatkol vodcu skupiny, ktorá zadržiava migrantov na hraniciach

NETKY.SK • 21 Apríl 2019, 8:43 • 2 min
FBI zatkol vodcu skupiny, ktorá zadržiava migrantov na hraniciach

TAOS - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) v sobotu oznámil, že zatkol lídra ozbrojenej skupiny, ktorá zastavovala ilegálnych migrantov na hraniciach USA s Mexikom. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Vodcu skupiny Larryho Hopkinsa zatkli v štáte Nové Mexiko na základe obvinení z prechovávania zbraní a streliva, uvádza sa vo vyhlásení FBI.

 

Hopkins sa prezentoval ako veliteľ dobrovoľníckej pravicovej ozbrojenej skupiny United Constitutional Patriots (UCP). Skupina podľa svojich vyhlásení pomáha preťaženým príslušníkom americkej pohraničnej stráže so zvládaním prívalu migrantov, ktorí nemajú platné cestovné doklady.

 

obrazok

 

Americký zväz pre občianske slobody (ACLU) vo štvrtok skupinu UCP obvinil, že je "fašistická militantná organizácia", ktorá nelegálne zadržiava a unáša uchádzačov o azyl.

 

Podľa generálneho prokurátora štátu Nové Mexiko Hectora Balderasa zatknutie Hopkinsa jasne naznačuje, že právny poriadok by mal byť v rukách vyškolených úradov a nie ozbrojených zločincov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona