Úžasná momentka! Dievčatko si po evakuácii veselo hopkalo v ústrety novej budúcnosti

NETKY.SK • 10 September 2021, 10:10 • 2 min
Úžasná momentka! Dievčatko si po evakuácii veselo hopkalo v ústrety novej budúcnosti

BRUSEL – Z fotografie sa stal virál, ktorý obletel celý svet.

slovakia

left justify in out

Na zábere je zachytená úprimná úľava a radosť malej Afganky, ktorú sa s rodičmi úspešne podarilo evakuovať do Belgicka pred hnutím Taliban.

 

Mediálny priestor za posledné týždne zaplnili informácie o prenasledovaní a strachu ľudí, ktorí sa po zvrhnutí afganskej vlády zúfalo snažia dostať preč z krajiny. Ocitli sa totiž na zoznamoch fundamentalistov pre ich spoluprácu s medzinárodným spoločenstvom za uplynulé roky.

 

 

Spomedzi 115-tisíc zachránených belgickou vojenskou letkou, dostalo dievčatko aj so svojou rodinou šancu na nový život. V prípade, že by ostali v krajine, hrozila im neistá budúcnosť.

 

Radosť zo záchrany života má bezpochyby každý, malá slečna však nechala svojim emóciám voľný priebeh. Keď vystúpila na pristávacej dráhe z lietadla na letisku v Melsbroek, skákala a hopsala od radosti za svojimi rodičmi.

 

Z fotografie, ktorú zachytila novinárka Reuters Johanna Geronová, sa stal virál na sociálnych sieťach symbolizujúci novú budúcnosť ľudí bez teroru, ďaleko od ich rodnej zeme

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies