VIDEO Americký policajt zastrelil muža čiernej pleti, potom jeho bezvládne telo spútal

NETKY.SK • 8 Apríl 2015, 10:03 • 2 min
VIDEO Americký policajt zastrelil muža čiernej pleti, potom jeho bezvládne telo spútal

WASHINGTON - Americký Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) a oddelenie občianskych práv ministerstva spravodlivosti začali vyšetrovať prípad, pri ktorom biely policajt Michael Slager (33) v štáte Južná Karolína zastrelil muža čiernej pleti Waltera Scotta (50), bývalého pobrežného strážnika.

slovakia

left justify in out

 

Slager zastavil Scotta pretože mu nesvietilo zadné svetlo. Keď vystúpil z auta, policajt tvrdí, že ho napadol a pokúsil sa ho spacifikovať s paralyzérom. Ten mu však vyrazil z ruky a prinútil ho vytiahnuť pištol. Na videu, ktoré sa objavilo na internete je vidieť ako Scott pred Slagerom uteká, ten vytiahne zbraň a strelí ho do chrbta osemkrát.

 

Potom príde k jeho bezvládnemu telu, kričí na neho a spúta ho. O niekoľko minút prišla na miesto činu záchranka a lekár iba konštatoval Scottovu smrť.

 

Policajta obvinili z vraždy

"Oddelenie občianskych práv ministerstva spravodlivosti a prokuratúra v Južnej Karolíne bude pri vyšetrovaní spolupracovať s FBI. Ministerstvo spravodlivosti prijme vhodné opatrenia vo svetle dôkazov a vývoja v prípade," oznámilo ministerstvo vo svojom vyhlásení.

 

Miestne úrady v utorok oznámili, že po prezretí videa s incidentom, ktoré nahral okoloidúci, obvinia policajta z vraždy.

 

Kritici poukazujú na to, že pri podobných prípadoch zastrelenia Afroameričanov vo Fergusone a New Yorku zodpovední policajti nečelili žiadnym obvineniam. Obe kauzy podnietili vlnu niekedy aj násilných protestov i celonárodnú debatu o primeranosti policajných zásahov voči príslušníkom menšín.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies