Fajčiarom pomôže v boji so závislosťou aplikácia iCoach

NETKY.SK • 13 Apríl 2015, 16:35 • 2 min
Fajčiarom pomôže v boji so závislosťou aplikácia iCoach

BRATISLAVA - Slováci, ktorí chcú skoncovať s fajčením, sa môžu zapojiť do aktuálnej kampane Európskej komisie Ex-fajčiari sú nezastaviteľní a stiahnuť si vylepšenú aplikáciu iCoach.

slovakia

left justify in out

Ide o digitálneho zdravotného trénera, ktorý je dostupný on-line a pre mobilné aplikácie Apple a Android v 23 jazykoch pre 28 krajín Európskej únie. Kampaň sa zameriava najmä na mladých ľudí. Odhaduje sa, že na Slovensku fajčí asi pätina dospelých.
     

Bezplatná Aplikácia iCoach 2015 prináša modernejší vzhľad a užívateľsky prístupnejšiu a ľahko ovládateľnú navigáciu, rovnako ako ďalšie funkcie plné výziev zamerané na užívateľov. Aplikácia pokračuje v prevedení užívateľa piatimi postupnými fázami procesu, ako prestať fajčiť, pričom obsahuje i niekoľko osobných a špecifických výziev vzhľadom na fázu, v ktorej sa nachádza. 
     

Na následky fajčenia zomiera každoročne v Európskej únii takmer 700.000 ľudí. "Tento počet je vyšší ako počet úmrtí dopravných nehôd, kriminality a užívania drog. Práve to je jeden z dôvodov, prečo sme odhodlaní posilniť opatrenia Európskej únie na zníženie ochorení súvisiacich s tabakom v celej EÚ prostredníctvom právnych predpisov, kampane na zvýšenie povedomia Ex-fajčiari sú nezastaviteľní a spoluprácou s členskými štátmi, občianskou spoločnosťou a ďalšími medzinárodnými partnermi," povedal člen Komisie pre zdravie a bezpečnosť potravín Vytenis Andriukaitis.
     

Závislosť od tabaku je dnes najrozšírenejšou a najsilnejšou závislosťou na svete. Tabakové listy spoznal svet pri objavení Ameriky a pôvodne sa používali na slávnostné a lekárske účely. Vo svete fajčí až 1,3 miliardy ľudí a na následky fajčenia ročne celosvetovo zomiera päť miliónov ľudí. Odborníci bijú na poplach a upozorňujú, že každých pár sekúnd zomrie človek na ochorenia súvisiace s fajčením.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies