Ropná spoločnosť Shell bude pri hlbinnom prieskume využívať novú technológiu umelej inteligencie

NETKY.SK • 17 Máj 2023, 16:15 • 2 min
Ropná spoločnosť Shell bude pri hlbinnom prieskume využívať novú technológiu umelej inteligencie

HOUSTON - Ropná spoločnosť Shell plánuje pri hlbokomorskom prieskume využívať technológiu na báze umelej inteligencie. Jej cieľom je zvýšiť produkciu ropy z podmorských ložísk vo veľkých hĺbkach.

slovakia

left justify in out

Ropná spoločnosť Shell plánuje pri hlbokomorskom prieskume využívať technológiu na báze umelej inteligencie (AI) od analytickej firmy SparkCognition. Cieľom je zvýšiť produkciu ropy z podmorských ložísk vo veľkých hĺbkach, uviedli v stredu firmy v spoločnom vyhlásení. TASR o tom informuje na základe správy agentúry Reuters.

 

Algoritmy spoločnosti SparkCognition so sídlom v Austine (Texas) budú slúžiť Shellu na spracovávanie a analýzu veľkého objemu seizmických dát pri hľadaní nových ropných ložísk. Shell je najväčším producentom ropy v americkej oblasti Mexického zálivu. "Sme odhodlaní nájsť nové a inovatívne spôsoby s cieľom zmeniť doterajší systém práce pri prieskumoch," povedal viceprezident Shellu pre inovácie Gabriel Guerra.

 

img

hlbokomorská ťažba

 

Cieľom je zefektívnenie a zrýchlenie prevádzkových procesov a zvýšenie produkcie. Nová technológia zredukuje počet seizmických prieskumov, čo zmierni tlak na podmorský život a firme zníži náklady. Spoločnosti v tejto súvislosti dodali, že nový proces by mal pomôcť Shellu skrátiť obdobie na prieskum ložísk z deviatich mesiacov na menej než deväť dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies