REPORTÁŽ: Peter Pellegrini: Odovzdávame novej vláde plne funkčný štát, avšak v ťažkom čase

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 17:50 • 2 min
REPORTÁŽ: Peter Pellegrini: Odovzdávame novej vláde plne funkčný štát, avšak v ťažkom čase

BRATISLAVA – Nová vláda Igora Matoviča (OĽaNO) dostane od končiaceho vládneho kabinetu plne funkčný štát, avšak pre situáciu okolo nového koronavírusu v ťažkom čase.

slovakia

left justify in out

 

Vyhlásil to dosluhujúci premiér Peter Pellegrini (Smer-SD) po štvrtkovom rokovaní vlády, ktoré bolo pre tento kabinet posledným. 

 

Matoviča vymenuje prezidentka

V piatok (20. 3.) totiž podá súčasná vláda demisiu. Novú vládu na čele s budúcim premiérom Matovičom vymenuje prezidentka SR Zuzana Čaputová v sobotu (21. 3.).

 

"Odovzdávame novej vláde plne funkčný štát s kopou šikovných ľudí a je na novej vláde, ako to uchopí," vyhlásil Pellegrini po poslednom rokovaní vlády, na ktorom odvolali všetkých súčasných štátnych tajomníkov i vedúceho Úradu vlády SR.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Peter Pellegrini (@peter_pellegrini),

 

Bojová úloha pre nového premiéra

Vládny kabinet, na ktorého čele stál, podľa neho podával maximálne profesionálny výkon a ani jeden minister či ministerka z neho nemuseli odísť pre kauzu či svoju neschopnosť.

 

Kľúčovou prioritou novej vlády bude podľa končiaceho premiéra boj s novým koronavírusom, ochrana zdravia a bezpečnosť ľudí.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Igor Matovič (@igormatovic_olano),

 

"Nech sa novej vláde darí a prináša ľuďom čo najlepšie riešenia," podotkol Pellegrini, ktorý sa poďakoval končiacim ministrom za ich odvedenú prácu. Odporučil im, aby nevnímali hodnotenia, ktoré im vystavia médiá a jednotliví novinári, ale aby sa riadili tým, ako to vnímajú a čo hovoria bežní ľudia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies