F1: Whiting zatiaľ spokojný s prácami na okruhu v Baku

NETKY.SK • 2 September 2015, 15:40 • 2 min
F1: Whiting zatiaľ spokojný s prácami na okruhu v Baku

BAKU - Technického riaditeľa Medzinárodnej automobilovej federácie (FIA) Charlieho Whitinga potešil seriózny prístup vývojových projektantov okruhu v Baku, ktorý bude na budúci rok hostiť preteky formuly 1.

slovakia

left justify in out

V metropole Azerbajdžanu by sa podľa predbežného kalendára mala 17. júna 2016 konať Veľká cena Európy, bude to tretí čisto mestský okruh po Singapure a Monaku. V Baku ešte zostáva prekonať niekoľko logistických prekážok, ale Whiting je spokojný s doterajším progresom. "V Belgicku som mal stretnutie s tvorcom okruhu Hermannom Tilkem a všetko vyzerá byť v poriadku. Samozrejme, pri stavaní takejto trate je to trochu iné. Budúci mesiac začnú s pokladaním nového povrchu. Všetko berú veľmi vážne," cituje Whitinga server Autosport.


Šesťdesiattriročný Brit plánuje navštíviť Baku začiatkom januára. "Je treba vykonať niekoľko menších úprav pred začiatkom budovania samotného okruhu. Musia zmeniť viacero chodníkov, múrov a iných podobných vecí, aby zlepšili trajektóriu do zákrut a výbehových zón. Z toho, čo som doteraz počul a videl, mi však vychádza, že organizátori odvádzajú dobrú prácu," dodal Whiting.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies