Lukašenko je presvedčený, že Západ naďalej financuje demonštrácie v Bielorusku

NETKY.SK • 20 August 2020, 14:24 • 2 min
Lukašenko je presvedčený, že Západ naďalej financuje demonštrácie v Bielorusku

MINSK - Prezident Bieloruska Alexander Lukašenko je presvedčený, že Západ naďalej financuje pouličné akcie a nepokoje v krajine a vyzval vedúcich predstaviteľov EÚ, aby sa nezaujímali o situácii v Bielorusku, ale aby venovali pozornosť problémom v ich krajinách.

slovakia

left justify in out

"Západné štáty už priamo, bez toho, aby sa skrývali, otvorene vyhlasujú o získaní finančných prostriedkov a posielajú ich do Bieloruska, - povedal v stredu na zasadnutí Bezpečnostnej rady Alexander Lukašenko. – Vidíme to“. „Samozrejme nemôžeme sledovať všetky prostriedky, ktoré sem prichádzajú. Pretože veľa finančných prostriedkov prichádza v hotovosti. Vieme o tom a sústredíme sa na túto otázku", cituje prezidentove slová, tlačová agentúra BelTA.

 

img

 

Okrem toho vyzval vedenie západných krajín, ktoré sa stretávajú a diskutujú o situácii v Bielorusku, aby v prvom rade venovali pozornosť problematickým otázkam vo svojich krajinách.

 

"Lídri západných štátov nám ponúkajú rokovania, rozhovory. Ale pritom trvajú na svojom. Vidíme to, chápeme to, ale nevnímame tomu. Chcem, aby to počuli. Dnes alebo zajtra chystajú usporiadať stretnutie na úrovni ministerstva zahraničných vecí alebo vedúcich predstaviteľov Európskej únie", uviedlahlava štátu."Chcel by som im len poradiť: Predtým, ako na nás ukážete prstom, dajte na program svojich stretnutí otázky žltých viest“ vo Francúzsku a obrovských nepokojov v USA. Bol by som rád, keby sa najskôr venovali protestom proti koronavírusovej izolácii v Nemecku a ďalších európskych krajinách“.

 

img

 

"A dnes netreba prikyvovať na Bielorusko, aby odvrátiť pozornosť od problémov, ktoré existujú vo Francúzsku, USA, Nemecku a tak ďalej", zdôraznil bieloruský vodca. Dodal, že až neskôr, po prediskutovaní svojich vlastných problémov, šiestym alebo siedmym bodom by sa mohla pridať k rokovaniam otázka Bieloruska.

 

Označil zásah zo zahraničia do situácie v jeho krajine za neprijateľný a vyhlásil, že štát tvrdo zakročí. "Tí, ktorí sa dnes chystajú, najmä v zahraničí a sú zjavne viditeľní, dostanú vážny odpor. Nie je to nepodložené. Poľské vlajky už visia v Grodne. Je to neprijateľné. A takéto veci budú drasticky potlačené", dodal Alexander Lukašenko na stretnutí Bezpečnostnej rady krajiny.

 

Zdroj:  https://go.tass.ru/FsQr

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies