Prezident Trump je už v plnej sile! Po prekonaní COVID-19 vystúpil pred svojimi voličmi na Floride

NETKY.SK • 28 Október 2020, 20:58 • 2 min
Prezident Trump je už v plnej sile! Po prekonaní COVID-19 vystúpil pred svojimi voličmi na Floride

Po období nútenej izolácie, kedy sa prezident USA Donald Trump liečil na koronavírus, vystúpil ako znovuzrodený a plný síl pred svojimi voličmi v americkom štáte Florida.

slovakia

left justify in out

Voľby sa blížia 

Boje o voličské hlasy pred novembrovými prezidentskými voľbami v USA už vrcholia. Demokrati a Republikáni si už vybrali svojich 2 hlavných kandidátov, ktorí v týchto dňoch bojujú ešte o hlasy posledných nerozhodnutých voličov.

 

img

 

Prekonanie COVIDU

Donald Trump, ako súčasný prezident Spojených štátov amerických, a navyše aj kandidát z radov Republikánov na post prezidenta pre nasledujúce obdobie, je už úplne vitálny. Nie je to tak dávno, čo sa hlava USA liečila na nebezpečne sa šíriaci koronavírus COVID-19. 

 

Trump vystúpil na Floride pred voličov 12. októbra. Bolo to len šesť dní po tom, ako sa vyliečil z koronavírusu. "Prešiel som si tým. Teraz hovoria, že som imúnny. Cítim sa taký silný," vyjadril sa energickým hlasom prezident USA.

 

 

Prejav Trumpa na Floride trval viac ako hodinu. Počas svojho výstupu viackrát spomenul zdravotné opatrenia, ktoré navrhol jeho demokrtický protikandidát Joe Biden. "Venuje sa mojej administratíve intenzívnejšie ako ja sám," pousmial sa.  

 

"Keď ste prezidentom, nemôžete sa pred svetom uzavrieť. Pred ľuďmi treba vystupovať čo to dá."

 

img

 

Hlasovanie poštou neuznáva 

Pokiaľ ide o najnovšie udalosti, Trump uviedol, že nové prieskumy verejnej mienky, ktoré ukazujú, že Biden má čoraz väčšiu priazeň voličov, sú "falošné", a naďalej útočil na hlasovanie prostredníctvom pošty ako na potenciálny "podvod".

 

Vojenská základňa 

Liečba amerického prezidenta bola trochu netypická. Keďže má už 74 rokov, jeho imunitný systém sa dal považovať za menje odolný oproti mladším ročníkom. Starali sa oňho lekári z centra Waltera Reeda a jeho liečba navyše zahŕňala experimentálny liek, ktorý pre bežných ľudí ešte nie je dostupný.

 

img

 

Ako sa vyliečil? 

Trump však počas svojho príhovoru na Floride prisľubil, že aj napriek ťažkostiam v logistike, sa bude snažiť tento liek distribuovať pre všetkých Američanov. Vo videu, ktoré uverejnil na Tweeteri 7. októbra spomínal, že na zlepšenie jeho stavu mu bol podávaný liek Regeneron, ktorý skutočne zaberal. 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies