Ľudovít Makó sabotoval v roku 2019 akciu proti nelegálnej výrobe cigariet

NETKY.SK • 26 Marec 2021, 16:00 • 2 min
Ľudovít Makó sabotoval v roku 2019 akciu proti nelegálnej výrobe cigariet

SLOVENSKO - Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó ešte v roku 2019 za úplatok 300-tisíc Eur sabotoval akciu proti výrobe nelegálnych cigariet.

slovakia

left justify in out

Sabotovanie tejto akcie vyplýva  z výpovede Miroslava Janebu, ktorého poslal súd koncom roka 2019 do väzby pre podozrenia z členstva v zločineckej skupine Sereďania a z účasti na vražde údajného bossa tohto gangu Maroša Kováča. Miroslav Janeba v minulosti „zastupoval“ dvoch nelegálnych výrobcov cigariet, ktorých poznal len pod menami „Vasiľ“ a „Jegor“.

 

img

 

Prečítajte si tiež: Na NAKA sa dnes objavil Robert Fico aj Ľudovít Makó. Ten naposledy s orgánmi spolupracoval

 

Obaja od neho chceli, aby im na daňovom úrade vybavil nerušenú výrobu. „Potreboval sa preto dostať k vtedajšiemu šéfovi kriminálky finančnej správy Ľudovítovi Makóovi, ktorého nepoznal,“ uviedol denník Sme. Výrobňu cigariet Golden Tobacco vo Vozokanoch mali vlastniť podnikatelia Jozef K. a Gabriel B. 

 

Ich sprostredkovateľom s Ludovítom Makóom, namiesto Tomáša Rajeckého a Zoroslava Kollára, bol bývalý siskár František Böhm, ktorý vo februári spáchal samovraždu. Dohodli si úplatok za každý kamión nelegálnych cigariet stotisíc Eur, z ktorých si František Böhm nechával 40 až 50-tisíc podľa počtu cigariet v kamióne. Takto mali podnikať do roku 2016 s tým, že výrobne sa týkala aj spomenutá sabotovaná akcia.

 

Mohlo by vás zaujímať: Seba zastrelil a vážne poranil aj manželku! Bol kľúčovým svedkom proti Lučanskému a bývalá Kočnerova spojka!

 

img

 

Priznal sa k tomu samotný Janeba. Vyplýva to z textu obvinenia voči Rajeckému a zvyšku skupiny. „Za obidve fabriky som ja prostredníctvom Rajeckého vyplatil Makóovi 800-tisíc Eur,“ vypovedal Janeba. Podľa denníka Sme mal Ľudovít Makó priamo komunikovať s veliteľom akcie, a on potom na hlasitom odposluchu s Jozefom K., kde mu Ľudovít Makó dal jasné inštrukcie, čo má spraviť, a ako má vyviesť nelegálne vyrobené cigarety z Vozokán z fabriky. Za týmto účelom oslovil Tomáša Rajeckého z mafiánskej skupiny piťovcov, ktorý zorganizoval stretnutie s Ľudovítom Makóom v kaštieli podnikateľa Zoroslava Kollára v Tonkovciach.

 

„Vasiľ mal fabriku pri obci Lipová, za ochranu platil mesačne paušál 150-tisíc Eur. Jegorova výrobňa bola v bratislavských Vajnoroch a platil 160-tisíc Eur. Len Vasiľ takto od septembra 2019 vyplatil Miroslavovi Janebovi 900-tisíc eur, ten si nechal 120-tisíc Eur,“ informoval portál Cas.sk. Podľa Janeba bolo dohodnuté, že do 15. februára 2020 odídu, alebo sa dohodnú na ďalšom fungovaní, podľa toho, ako dopadnú voľby.

 

img

 

Rajecký je taktiež spomenutý v súvislosti s Marianom Kočnerom a zaistenou komunikáciou Threema. Na NAKA prišiel aj advokát Adrián Kucek, ktorý by mal zastupovať Rajeckého, k celému prípadu sa však odmietol vyjadriť. Nechcel dokonca ani potvrdiť, či skutočne zastupuje Rajeckého. Marianovi K. v nej Rajecký písal, že by sa mal pripraviť na útek zo Slovenska,“ uvádza portál televízie Joj Noviny.sk. Polícia pátra po Rajeckom pre obvinenie z korupcie. 

 

img

 

Jeho obvinenie by malo súvisieť s konkurzným kráľom Zoroslavom Kollárom, ktorý je spojený so závažnou trestnou činnosťou. S Kollárom má byť zapletený aj bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó a ďalšie osoby. 

 

Súvisiaci článok: Veľkopodnikateľovi Zoroslavovi Kollárovi pribudlo ďalšie obvinenie, polícia pátra po jeho komplicovi

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies