F1: Ecclestone poľavil z kritiky nových motorov

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 12:23 • 2 min
F1: Ecclestone poľavil z kritiky nových motorov

SEPANG - Šéf formuly 1 Bernie Ecclestone trochu poľavil z kritiky zvuku nových pohonných agregátov, stále však apeluje na vylepšenie tohto parametra pre potreby fanúšikov.

slovakia

left justify in out

Osemdesiattriročný Brit dlho bojoval proti zavedeniu nových šesťvalcových hybridných turbomotorov, ktoré začali tímy používať v tejto sezóne. Dôvodom je tichý chod a odstránenie hluku, ktorý bol veľkým lákadlom pre ľudí na tribúnach jednotlivých pretekov.

 

Ecclestone mal počas piatkových tréningov pred Veľkou cenou Malajzie prvýkrát možnosť naživo si vypočuť zvuk nových motorov. "Je to trochu lepšie, než sme si mysleli, ale v televízii to znie príšerne. Problém je to najmä pre tých, čo sem prišli, a celková atmosféra," povedal Ecclestone. 

 

Ecclestone zaplatí napriek víťazstvu 6,6 milióna USD

 

Šéf formuly 1 Bernie Ecclestone musí uhradiť poplatky za právnické služby vo výške 6,6 milióna dolárov napriek tomu, že vyhral súdny spor ohľadom korupčného konania pri predaji podielu v F1 v roku 2005. Na londýnskom súde vo februári sudca uznal 83-ročného Brita nevinným, ale potvrdil, že pri obchode došlo k uplácaniu. Vo štvrtok povedal, že Ecclestone zaplatí polovicu účtov za poskytnutie nepravdivých dôkazov. Vo všeobecnosti zdolaný v súdnom spore hradí poplatky víťaza.

 

Bývalý majiteľ akcií v efjednotke, nemecká mediálna spoločnosť Constantin Medien, žalovala Ecclestona v celkovej hodnote 144 miliónov dolárov v súvislosti s predajom športových práv firme CVC Capital Partners pred deviatimi rokmi. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies