Aňa Geislerová ako Prezidentka v hlavnej úlohe nového romantického filmu Rudolfa Havlíka

NETKY.SK • 5 Február 2022, 08:00 • 2 min
Aňa Geislerová ako Prezidentka v hlavnej úlohe nového romantického filmu Rudolfa Havlíka

Dej filmu sa odohráva v Prahe. Hlavná hrdinka hľadá cestu k tomu, ako si uplatniť právo na milovať a byť milovaná mužom svojich snov.

slovakia

left justify in out

„Nápad nakrútiť film o žene prezidentke vznikol už v roku 2016, keď som dokončil  Rozprávky pre Emu. Chceli sme ponúknuť pohľad za fasádu politických funkcií a profesijných rolí. Snažili sme sa vytvoriť postavu, ktorá by mohla ľudí inšpirovať a pripomenúť nám, že milovať a byť milovaný je niečo, čo naozaj potrebuje každý z nás,“ vysvetlil scenárista a režisér Rudolf Havlík, ktorý má za sebou filmy Rozprávky pre Emu, Po čom muži túžia, Bábovky či Minúta večnosti.

 

Obsadenie Ane Gaislerovej do roly hlavy štátu v sukni a lodičkách bola jasná voľba.

 

 „Nikdy som nepremýšľal  o nikom inom. Chceli sme spolu zase pracovať a Anin talent, esprit a šarm sú pre túto rolu ako stvorené,“ zveril sa režisér s tým, že tak nadviazali na spoluprácu v Rozprávkach pre Emu.

 

img

 

Skvelú  skúsenosť s hereckou hviezdou má i producentka filmu, Šárka Cimbalová. „Jedným z prvých filmov, na ktorých som sa producentsky podieľala, bola romantická komédie Rozprávkar, kde hrala Aňa Geislerová tiež hlavnú úlohu. Vraciame sa teda spoločne k úspešnej spolupráci v obsadení i v žánri; prezidentku vyvinul náš tím ako  romantickú komédiu,“ vysvetlila.  

 

Mohlo by vás zaujímať: GAMING Dwayne Johnson si zahrá vo filme z herného sveta

 

Rovnako ako už v spomínaných Rozprávkach pre Emu aj tu stretne okúzľujúca červenovláska muža svojho života, ktorého stvárnil Ondřej Vetchý. Jej postavu definuje nielen jej práca a poslanie, ale aj vzťah s už dospelou dcérou a náhodné stretnutie, ktoré zmení jej život. Aká je jej prezidentka?

 

„Pre mňa bolo veľmi dôležité vedieť, že Kateřina, moja postava, bytostne cíti  potrebu niečo meniť a pomáhať,“ zverila sa počas natáčania v centre Prahy Aňa Geislerová. Po letnom nakrúcaní sa dokončujú scény Kampe, na Streleckom ostrove, na Karlovom  moste alebo pri Pražskom hrade.

 

img

 

 

Vedľa hlavnej partnerskej  dvojice sa vo filme objavia Veronika Khek Kubařová, Oskar Hes, Juraj Loj, Jiří Langmajer alebo Vanda Chaloupková.

 

img

 

Obsah  filmu 

 

Kateřina Čechová (Aňa Geislerová), historicky prvá česká prezidentka, má za sebou rok v úrade.  Je zahltená prácou:  jej program je každý deň nabitý na prasknutie. Občas by si chcela odpočinúť bez pozornosti celej republiky. Jedného dňa sa odhodlá k riskantnému kúsku. Vezme si parochňu a v dokonalom preoblečení sa v noci potajme vytratí z Hradu. Plán jej vyjde dokonale. Kateřině sa nočné  inkognito dobrodružstvo v podhradí medzi ľuďmi zapáči. Zoznamuje sa so sochárom Petrom (Ondřej Vetchý), kvôli ktorému sa do mesta vydáva každú noc. Petr nemá ani poňatia o tom, kto táto okúzľujúca žena, do ktorej sa zamiloval, v skutočnosti je. Situácia sa však vymkne spod kontroly a prezidentkine nočné výlety vyjdú najavo. Kateřina sa musí veľmi snažiť, aby dokázala vyriešiť tento štátnicky prešľap, ustáť svoju funkcii a ešte si aj vybojovať právo na lásku, ktorá jej patrí rovnako ako ktorémukoľvek človeku na svete.

 

 

 

Premiéra filmu je naplánovaná na začiatok leta.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Felecia sefredaktorka
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies