Boh ho pomstil

NETKY.SK • 11 Máj 2020, 06:34 • 2 min
Boh ho pomstil

V súvislosti s Bohom povstáva niekoľko otázok. Niektoré z nich sú výlučne dopytované tými, ktorí o Jeho existencii pochybujú a tie popierajú skutočnosť, že by mohol dopustiť toľko zla vo svete. Potom je tu ale otázka, ktorá z času na čas potrápi aj veriaceho a to najmä toho, komu bolo ukrivdené. Pane, prečo mlčíš a nezastaneš sa ma?

slovakia

left justify in out

Jedna prebdená noc

Keď plynie život a odteká si pokojným tempom, fyzické oko upozorňuje na to, že Boh je ticho a doposiaľ neurobil ničovaté nič, aby vykonal spravodlivosť. Človek vníma melódiu zrady, ktorá bolestivo búši do rebier a jedna prebdená noc stačí na to, aby sa emócia prihlásila o slovo a utíšila akúkoľvek snahu o rozvahu.

 

Vezme sa to do rúk, hnev sa neovládateľne rozleje, povie sa niečo neuvážené, dá sa pomyselná posledná facka do tváre vzťahu. A vziať to späť? Nie, to nie je z hľadiska reálnosti možné.


O čo lepšie je spoľahnúť sa na Boha, ktorý v Biblii vyhlásil, že pomsta patrí Jemu. On sa odplatí.

 

Desať rokov
Manželská dvojica sa nemohla sťažovať na nedostatok šťastia. Kým mal jeden druhého, rozprávka nebola len vymyslený žáner určený pre pobavenie dieťaťa.

 

Niežeby v manželstve niečo chýbalo, ale spoločný sen bol vytýčený. Jeho objektom bol dom, taký, aký sa stavia pre rodinu. A tak sa šetrilo. Trvalo to bezmála desať rokov, ale suma napokon dovŕšila potrebnú hodnotu.

 

Podpísanie
Manželka si teda dohodla termín stretnutia. Zmluva sa mala podpísať a radosť ani nemohla byť väčšia. Len čo vstúpila do kancelárie, zazvonil jej mobil.


Volal jej manžel a jeho skormútený tón hlasu napovedal, že čosi nie je v poriadku.


„Práve ma vyhodili z práce. Neviem, čo si počneme," povedal jej.


Žena telefón vrátila do kabelky, potlačila smútok a opustila budovu. Nie, na dom nesmie pomyslieť ani jeden z nich. Nie je vyriešené, z čoho sa bude platiť to podstatné. Možno inokedy.


Manžel jej neskôr zreferoval, že bol prepustený nespravodlivo. Jeho nadriadený voči nemu neprechovával sympatie a len striehol na takú chvíľu, ktorá by mu najväčšmi vyhovovala v pláne.

 

Dobrovoľník
Hoci mu bolo odchodu z práce ľúto a udiala sa mu zrada, neškrípal zubami a ani si neodškrtával dátum v kalendári a neprepočítaval, aký spôsob si vyvolí pre pomstu. Vložil to do rúk Bohu.


Núdza ho preniesla do pozície dobrovoľníka. Vykonával ju dokonca v inom meste, než v akom býval. Dochádzal približne šesť mesiacov, kým sa Boh postavil a splnil, čo sľúbil.


Mužovi zavolal niekto z predchádzajúceho zamestnania.


„Ahoj. Práve sme tvojho bývalého nadriadeného vyhodili, vedenie je úplne vymenené. Radi by sme ťa mali opäť v tíme."


Vrátil sa tam, potešený a vďačný. A žena? Tá konečne podpísala papiere. Ten vysnívaný dom si na dvojicu počkal. Možno bol navrhnutý len a len pre konkrétne manželstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies