Divadlo "A" a Divadlo Shanti si pripomenie 70. výročie hrou Ženba

NETKY.SK • 12 Február 2023, 17:00 • 2 min
Divadlo "A" a Divadlo Shanti si pripomenie 70. výročie hrou Ženba

PRIEVIDZA - Prievidzskí ochotníci z Divadla "A" a Divadla Shanti si pripomenú 70. výročie založenia súboru divadelnou hrou Ženba od Nikolaja Vasilijeviča Gogoľa. Premiéra predstavenia sa uskutoční 17. februára v Dome kultúry v Prievidzi. TASR o tom informovala referentka propagácie Kultúrneho a spoločenského strediska (KaSS) v Prievidzi Nina Pekárová.

slovakia

left justify in out

Gogoľovu Ženbu uvedú ochotníci vo svojej histórii po štvrtý raz, réžie sa tentoraz ujal Peter Palik. Divadelná hra bola i prvou v histórii súboru, v roku 1953 ju režíroval Ondrej Čiliak starší. Ochotnícky súbor Divadla "A" pôsobí na divadelnej scéne 70 rokov. Súbor alternatívneho Divadla Shanti funguje zase od roku 1991. Úzka spolupráca oboch divadiel sa začala v roku 1996 inscenáciou Michala Babiaka Veža babylonská.V súčasnosti pracujú ako samostatné občianske združenie úzko spojené s KaSS a mestom Prievidza. Pravidelne sa zúčastňujú na rôznych súťažných prehliadkach súborov na Slovensku i v zahraničí vrátane svetového festivalu ochotníckeho divadla Mondial du Theatre v Monaku. Súbor okrem iných cien dostal i dvakrát ocenenie Tvorivý čin roka, v roku 2009 získal Štefan Orság ako jeden z mála ochotníkov Cenu Jozefa Kronera, ktorú udeľujú profesionálnym umelcom. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona