Exekútori začali na webe zverejňovať informácie o verejných dražbách

NETKY.SK • 20 Apríl 2015, 10:10 • 2 min
Exekútori začali na webe zverejňovať informácie o verejných dražbách

BRATISLAVA - Slovenská komora exekútorov (SKE) začala na svojej webovej stránke www.ske.sk zverejňovať informácie o verejných dražbách.

slovakia

left justify in out

"Zverejňovanie informácií o verejných exekučných dražbách vnímame ako krok k vyššej transparentnosti a ústretovosti voči občanom. Dostupné informácie o konaní dražby môžu reálne viesť k vyššiemu záujmu o dražený majetok, a teda aj k vyššej vydraženej cene. Je to jednoznačne krok v prospech občanov, ktorí sa dostali do exekúcie," povedal prezident Slovenskej komory exekútorov Miroslav Paller.


V novej sekcii Zoznam dražobných vyhlášok nájdu záujemcovia informácie o dražobnej vyhláške, mene a sídle príslušného súdneho exekútora, dátume a čase dražby, popis draženého majetku i detaily týkajúce sa zábezpeky a podania. Informácie do registra poskytujú súdni exekútori. Zverejňovanie dražobných vyhlášok je ďalším krokom v programe Bližšie k ľuďom, ktorý Slovenská komora exekútorov spustila v roku 2013. Základnými piliermi programu sú transparentnosť, spravodlivosť a ústretovosť. Jeho doterajšou súčasťou bolo okrem iného zavedenie bezplatnej poradne pre občanov v exekúcii, zverejňovanie modelových problémových situácií na webe komory, medializované detailné rady pre postup veriteľov a dlžníkov i odporúčania, ako sa nedostať do exekúcie.

 

Viac sa dozviete TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies