Národnú kriminálnu agentúru dočasne povedie Eva Kurrayová

NETKY.SK • 24 Máj 2021, 10:17 • 2 min
Národnú kriminálnu agentúru dočasne povedie Eva Kurrayová

BRATISLAVA – Policajný prezident Peter Kovařík dnes poveril riadením Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Evu Kurrayovú.

slovakia

left justify in out

Bude poverená riadením do času, kým bude vybrané nové vedenie riadnym výberovým konaním. Eva Kurrayová je v policajnom zbore od roku 1999.

 

V roku 2008 bola vyšetrovateľkou na Úrade boja proti organizovanej kriminalite, neskôr na Úrade boja proti korupcii a na NAKA stred od jej vzniku v roku 2012. Informoval o tom hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

 



„Evu Kurrayovú som prvýkrát stretol v roku 2008 v Europole počas konferencie k boju proti daňovým podvodom. Vnímam ju ako odborníčku so skúsenosťami s vyšetrovaním (špecializuje sa najmä na vyšetrovanie ekonomickej trestnej činnosti), ale aj riadiacimi predpokladmi. Momentálne pôsobí na funkcii vedúcej oddelenia vyšetrovania odboru stred NAKA. Očakávam od nej, že svojim profesionálnym postojom, skúsenosťami a angažovanosťou bude pokračovať v napredovaní NAKA.“ uviedol Kovařík

Exriaditeľ NAKA Branislav Zurian odišiel z funkcie, ako aj zo služobného pomeru v polícii k 15. máju.

Prečítajte si tiež: NAKA nebude mať kto viesť. Končí aj zástupca šéfa



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies