Polícia začína vyšetrovať charitatívnu organizáciu princa Charlesa

NETKY.SK • 16 Február 2022, 17:11 • 2 min
Polícia začína vyšetrovať charitatívnu organizáciu princa Charlesa

LONDÝN – Britská Metropolitná polícia (MPS) v stredu oznámila, že začala vyšetrovať charitatívnu organizáciu The Prince's Foundation britského princa Charlesa pre jej údajnú pomoc saudskoarabskému podnikateľovi. TASR prevzala informáciu od agentúry AFP.

slovakia

left justify in out

MPS uviedla, že rozhodnutie začať vyšetrovanie prijala na základe vyhodnotenia správ zo septembra 2021. Médiá vtedy informovali, že bývalý riaditeľ Charlesovej charitatívnej organizácie Michael Fawcett údajne vybavoval pre istého saudskoarabského podnikateľa britské občianstvo a čestný titul výmenou za to, že milionár prispeje obrovskými sumami peňazí na projekty princovej nadácie. Polícia zatiaľ podľa svojich vyjadrení v spojitosti s vyšetrovaním nikoho nezatkla a ani nevypočúvala.

 

img

 

Fawcett zo svojej funkcie odstúpil minulý rok po vnútornom vyšetrovaní obvinení z pomoci tomuto saudskoarabskému občanovi. Podnikateľ Mahfúz Maraj Mubárak bin Mahfúz podľa AFP akékoľvek previnenia odmieta. Exriaditeľa Fawcetta vymenovali do čela nadácie v roku 2018 po reorganizácii Charlesových charitatívnych organizácií. Predtým pôsobil ako osobný komorník princa Charlesa. V roku 2003 čelil obvineniam „z finančného pochybenia pri predaji nechcených kráľovských darov“, pripomenula AFP. V tejto súvislosti však Fawcetta zbavili obvinení.

 

Možno vás zaujme: Putin: Problémy Donbasu treba riešiť prostredníctvom Minských dohôd



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies