Evonik Fermas chce v Slovenskej Ľupči vyrábať ramnolipidy, prácu nájdu desiatky ľudí

NETKY.SK • 13 Júl 2016, 13:54 • 2 min
Evonik Fermas chce v Slovenskej Ľupči vyrábať ramnolipidy, prácu nájdu desiatky ľudí

SLOVENSKÁ ĽUPČA - Približne 12,3 milióna eur chce vynaložiť do výroby ramnolipidov – bioproduktu technickej kvality, spoločnosť Evonik Fermas, s.r.o., Slovenská Ľupča (okres Banská Bystrica). Investícia by mala priniesť 25 nových pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Ako vyplýva zo zámeru, ktorý spoločnosť predložila ministerstvu životného prostredia na posúdenie vplyvov na životné prostredie, tzv. EIA, rampolipidy (prírodné povrchové aktívne látky) sú medziprodukty, určené na ďalšie spracovanie do konečných foriem, určených pre zákazníka.

 

Zámer bude realizovaný v jestvujúcom výrobnom areáli investora. Ide o novú činnosť v rámci biotechnologických výrobných procesov prebiehajúcich v podniku, ktorá bude realizovaná v existujúcich výrobných fermentačných zariadeniach a v nových výrobných separačných a skladovacích zariadeniach.

 

Prevádzka by sa mala začať budovať už v tomto roku, začiatok výroby je stanovený na rok 2018. Kapacita výroby v prvom roku sa odhaduje na 250 ton, v roku 2020 by to malo byť až 600 ton.

Spoločnosť už v uplynulých dňoch získala od ministerstva životného prostredia súhlas na realizáciu navrhovanej činnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies