Eurostat odhaduje májovú infláciu v eurozóne na 0,5 %

NETKY.SK • 3 Jún 2014, 11:50 • 2 min
Eurostat odhaduje májovú infláciu v eurozóne na 0,5 %

BRATISLAVA - Inflácia v eurozóne v máji spomalila svoj medziročný rast na 0,5 % z aprílových 0,7 %. Vyplýva to z rýchleho odhadu, ktorý zverejnil v utorok štatistický úrad Európskej únie Eurostat.

slovakia

left justify in out

Podľa predbežných údajov sa ceny služieb v máji medziročne zvýšili o 1,1 % po aprílovom raste o 1,6 %. Ceny v segmente potraviny, alkohol a tabakové výrobky spomalili rast na 0,1 % z 0,7 %. Ceny priemyselných tovarov stagnovali po aprílovom zvýšení o 0,1 %. Nulový medziročný prírastok v máji zaznamenali aj ceny energií, ktoré sa v predchádzajúcom mesiaci znížili o 1,2 %.

 

Eurostat uvádza tzv. rýchly odhad miery inflácie eurozóny na základe predbežných hodnôt indexu spotrebiteľských cien menovej únie (MUICP), pričom kombinuje historické hodnoty s čiastkovými údajmi o priebežnom vývoji cien v jednotlivých členských štátoch eurozóny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies