Euroskupina by mala dohodu s Gréckom prerokovať v piatok, fínsky minister je opatrný

NETKY.SK • 11 August 2015, 14:52 • 2 min
Euroskupina by mala dohodu s Gréckom prerokovať v piatok, fínsky minister je opatrný

MADRID - Ministri financií eurozóny by sa mali v piatok 14. augusta zísť, aby prerokovali dohodu Grécka a medzinárodných veriteľov o novom záchrannom programe. Oznámil to dnes španielsky premiér Mariano Rajoy. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rajoy uviedol, že španielsky parlament bude o záchrannom balíku v hodnote 85 miliárd eur hlasovať pravdepodobne na budúci týždeň. Ako dodal, jeho Ľudová strana, ktorá má v parlamente väčšinu kresiel, požiada ostatné strany, aby dohodu podporili.

 

Opatrnejší v hodnotení posunu v rokovaniach medzi Aténami a veriteľmi je fínsky minister financií Alexander Stubb. Ako uviedol, čo sa týka dohody o treťom záchrannom balíku, je potrebné urobiť ešte viac. "Musíme postupovať krok za krokom. Dohoda je príliš silné slovo," odpovedal Stubb novinárom v Helsinkách, keď reagoval na otázky týkajúce sa informácií o dohode medzi Grékmi a medzinárodnými veriteľmi.

 

"Ešte je potrebné dotiahnuť detaily," povedal minister s tým, že fínska vláda oznámi, aký postoj zaujala, koncom tohto týždňa. Stubb uviedol, že Fínsko požaduje, aby sa na záchrannom programe podieľal aj Medzinárodný menový fond (MMF). Zároveň dodal, že čo sa týka podmienok, splatnosť úverov poskytnutých Grécku by sa mohla predĺžiť, vylučuje ale zoškrtanie dlhu.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies