Európsky zbor solidarity začína svoju činnosť, cieľom je pomôcť mladým ľuďom

NETKY.SK • 6 December 2016, 15:37 • 2 min
Európsky zbor solidarity začína svoju činnosť, cieľom je pomôcť mladým ľuďom

BRUSEL - Európska komisia spustí v stredu 7. decembra Európsky zbor solidarity (European Solidarity Corps).

slovakia

left justify in out

Ten má mladým ľuďom vo veku do 30 rokov v Európe poskytnúť možnosť pomáhať mimovládnym organizáciám, miestnym orgánom alebo súkromným spoločnostiam pri zvládaní náročných situácií v celej Európskej únii, napríklad pri obnove obcí po prírodných katastrofách, pri riešení sociálnych problémov, ako sú sociálne vylúčenie, chudoba, zdravotné a demografické výzvy, alebo pri prijímaní a integrácii utečencov. Agentúru SITA o tom informovala vedúca tlačového a politického oddelenia Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Jana Cappello.


Zbor bude stavať na existujúcich odborných a dobrovoľníckych programoch EÚ pre mladých ľudí, ako aj na využití zavedených sietí aktérov pôsobiacich v oblasti zamestnanosti, vzdelávania a občianskej spoločnosti v celej Európe. Komisia bude pri budovaní zboru úzko spolupracovať s členskými štátmi, miestnymi orgánmi a mimovládnymi organizáciami. Pre uchádzačov, ktorí sa budú chcieť zapojiť do práce zboru, a subjekty, ktoré budú chcieť využiť ich pomoc, bude zriadené jednotné kontaktné miesto v podobe osobitného internetového portálu európskeho zboru solidarity.


Členovia zboru budú nasadzovaní na obdobie od dvoch mesiacov do jedného roka. Pracovné stáže budú trvať najmenej štyri mesiace. Európsky zbor solidarity bude zriadený čo najskôr a svoju činnosť začne sprevádzkovaním internetového portálu. Cieľom je, aby sa do roku 2020 do zboru prihlásilo 100 000 mladých ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies