Európsky parlament odmietol protipirátsku dohodu ACTA

NETKY.SK • 4 Júl 2012, 12:19 • 2 min
Európsky parlament odmietol protipirátsku dohodu ACTA

Európsky parlament odmietol protipirátsku dohodu ACTA - Politika Poslanci Európskeho parlamentu (EP) dnes veľkou väčšinou hlasov odmietli Obchodnú dohodu proti falšovaniu (ACTA), ktorá podľa jej kritikov ohrozuje slobodu slova vo virtuálnych médiách. Nija

slovakia

left justify in out

img

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) dnes veľkou väčšinou hlasov odmietli Obchodnú dohodu proti falšovaniu (ACTA), ktorá podľa jej kritikov ohrozuje slobodu slova vo virtuálnych médiách.
      "Nijaký operačný zákrok, nijaká transplantácia, nijaká rehabilitácia, nič už nepomôže zachrániť ACTA," uviedol po hlasovaní v pléne britský socialistický poslanec EP David Martin, ktorý bol jedným z kľúčových parlamentných odporcov protipirátskej dohody.
      Europoslanci zo skupiny Zelených, ktorí intenzívne bojovali proti tejto dohode, po oznámení výsledku hlasovania víťazne mávali pútačmi, na ktorých bolo napísané "Pozdravujeme demokraciu, zbohom ACTA."
      Jedinou skupinou, ktorá sa snažila zvrátiť chod vecí, bola konzervatívna Európska ľudová strana (EĽS), ktorá sa snažila o odklad konečného hlasovania dovtedy, kým Európsky súdny dvor v Luxemburgu oznámi svoj verdikt, či je ACTA v súlade so základnou legislatívou EÚ. Skutočnosť, že europarlament dohodu ACTA dnes odmietol, znamená, že táto nebude platná na území EÚ, ale iba na území krajín mimo jej hraníc, pričom sa musí nájsť aspoň šesť štátov, ktoré ju prijmú.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies