Európske a americké úrady zakročili proti predajcom falšovaného tovaru

NETKY.SK • 2 December 2013, 19:03 • 2 min
Európske a americké úrady zakročili proti predajcom falšovaného tovaru

AMSTERDAM - Europol dnes oznámil, že americké a európske úrady prevzali kontrolu nad 690 webovými stránkami, ktoré predávali falošný tovar. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Koordinačná agentúra európskej polície oznámila, že americký Imigračný a colný úrad (ICE) sa spojil s európskymi policajnými úradmi a hongkonským colným úradom, aby spolu zaistili mená doménových lokalít. Riaditeľ ICE John Sandweg vo vyhlásení uviedol, že "falšovatelia využívajú sviatočnú náladu zákazníkov po celom svete a nič netušiacim spotrebiteľom predávajú lacné napodobeniny". Medzi bežný tovar na týchto internetových stránkach patrili napríklad slúchadlá, športové dresy, kozmetika, obuv a elektronika.

V Spojených štátoch zaistili 297 domén. V Európe ich bolo 393. Umiestnené boli okrem USA aj v Británii, Francúzsku, Španielsku, Rumunsku, Maďarsku, Dánsku, Belgicku a Hongkongu. Návštevníkov týchto stránok presmerujú na stránku s varovným oznamom, doplnila AP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies