Európska lieková agentúra posudzuje nový liek proti ochoreniu COVID-19

NETKY.SK • 7 Máj 2021, 13:23 • 2 min
Európska lieková agentúra posudzuje nový liek proti ochoreniu COVID-19

LONDÝN - Európska lieková agentúra začala urýchlený proces posudzovania experimentálnej liečby koronavírusu vyvinutej spoločnosťami GlaxoSmithKline a Vir Biotechnology.

slovakia

left justify in out

Regulačný úrad Európskej únie v piatkovom vyhlásení uviedol, že na základe prvotných výsledkov aktuálnej štúdie začal s postupným preskúmaním sotrovimabu s cieľom určiť, či liečba touto látkou môže zabrániť hospitalizácii alebo úmrtiu u ľudí, ktorí ešte nemajú závažný stupeň ochorenia COVID-19.

 

Mohlo by vás zaujímať: EMA začala s posudzovaním čínskej vakcíny Sinovac

 

img

EMA podotkla, že zatiaľ nedostala kompletné údaje, a upozornila, že je príliš skoro na vyvodzovanie akýchkoľvek záverov o pomere prínosov a rizík tohto lieku. Sotrovimab je monoklonálna laboratórne vyrobená protilátka, ktorá podporuje imunitný systém tým, že zabraňuje proteínu koronavírusu dostať sa do buniek ľudského tela. Povolenie na núdzové použitie sotrovimabu už vydali v Spojených štátoch a Kanade.
 

Prečítajte si tiež: V Izraeli sa zrodila nádej, vyvinuli nový liek na koronavírus?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies