EURO 2020: Redaktori Netiek tipujú zápasy od osemfinále až po celkového víťaza!

NETKY.SK • 25 Jún 2021, 22:13 • 2 min
EURO 2020: Redaktori Netiek tipujú zápasy od osemfinále až po celkového víťaza!

Netky sa rozhodli pre zaujímavý experiment, a teda, dvaja ich členovia Lukes a Robo budú tipovať podľa svojho odhadu, aj ako fanúšikovia futbalu, všetky zvyšné zápasy až po celkového víťaza tohtoročného EURA.

slovakia

left justify in out

Už v zajtrajších hodinách sa začnú prvé osemfinálové boje EURA 2020. Zo šiestich hracích skupín sa napokon podarilo priamo postúpiť 12-tim tímom. O ďalších 4 miestach sa rozhodovalo medzi tretími na základe získaných bodov, prípadne skóre vsietených a inkasovaných gólov.

 

img

 

OSEMFINÁLE

Belgicko – Portugalsko

Lukes: Miernymi favoritmi môžu byť Belgičania, ktorí v skupine nestratili ani bod a jednoznačne ju vyhrali. Portugalsko síce postupovalo ako najlepší tretí tím, avšak zo skupiny smrti. Za súperov v nej mali Francúzov (majstrov sveta 2018) aj Nemcov (majstrov sveta 2014) a z výkonov Maďarov na tohtoročnom EURE je prekvapený asi celý svet. Portugalcom môže hrať do kariet aj forma Cristiana Ronalda, ktorý zatiaľ vedie tabuľku strelcov s piatimi gólmi. Od belgického kanoniera Lukakua sa čakalo možno aj trochu viac. Mužstvá sú prešpikované hviezdami európskeho futbalu. Portugalci sú obhajcami titulu a Belgičania s touto silnou generáciou futbalistov túžia konečne po úspechu.

 

Tip na postup: Portugalsko

 

Robo: V zápase gigantov budú favoritmi Belgičania, ktorí na turnaji ešte ani raz neprehrali. Portugalsko sa síce nemôže pochváliť oslnivou formou, na poslednom EURE však tento národný tím dokázal zvíťaziť aj napriek trom chudobným remízam v skupine a rozhodne ho netreba odpisovať. Zabúdať by sme nemali ani na faktor Cristiana Ronalda, ktorý strieľa góly ako na bežiacom páse. Belgičania však majú mimoriadne silnú generáciu, ktorá by chcela konečne uspieť na veľkom podujatí.

 

Tip na postup: Belgicko

 

img

 

Švédsko – Ukrajina

Lukes: Ukrajina sa dostala napokon až do osemfinále. Zaujala najmä v prvom zápase proti Holandsku, kde síce prišla o všetky body, no Holanďania sa na ne natrápili asi najviac. Výsledok zápasu 3:2 hovorí asi za všetko. Hlavným trénerom je navyše legenda Andriy Shevchenko, ktorý zažil európsky šampionát aj ako hráč. Švédsko môže byť čiernym koňom šampionátu. Vyhralo našu skupinu, dokázalo poraziť Poľsko aj Slovensko a so Španielmi remizovali 0:0. Ich obrana patrí medzi najlepšie na turnaji a vpredu majú kanoniera Emila Forsberga a technicky zdatného Emila Isaka. Jedná sa asi o najmenej lákavú dvojicu pre osemfinále.

 

Tip na postup: Švédsko

 

Robo: Švédi získali vo svojej skupine 7 bodov a postúpili z prvého miesta, čo bolo obrovské prekvapenie. Ich herný štýl ma však príliš nezaujal a do úvahy musíme brať aj slabšiu formu ostatných tímov v skupine, predovšetkým Španielska a Poľska. V zápase proti Ukrajine, ktorá doteraz získala len tri body, však budú favoritom.

 

Tip na postup: Švédsko

 

img

 

Taliansko – Rakúsko

Lukes: O jednoznačnom postupe Talianov u asi nikto nepochybuje. Azúrova squadra vyhrala všetky tri zápasy v skupine rozdielom triedy a neinkasovala ani gól. Tréner Mancini si dokonca dovolil v poslednom zápase prestriedať brankárov. Aj to svedčí o mimoriadne silnej psychike a pohode v tíme. Rakúskym vrcholom je práve postup do osemfinále. Hviezdou v tíme je David Alaba, ktorý na šampionáte hráva veľmi netradičný post stopéra. Proti talianskej mašine však bude krátky aj on.

 

Tip na postup: Taliansko

 

Robo: Taliani sú pre mňa najväčším favoritom turnaja. Skvelá ofenzíva, vynikajúca obrana, atraktívny štýl hry, výborne zvolená taktika trénera Manciniho a káder plný hráčov, ktorí sú ochotní za druhého na trávniku položiť snáď aj život. Rakúšania nebudú mať šancu.

 

Tip na postup: Taliansko

 

img

 

Anglicko – Nemecko

Lukes: Najatraktívnejšia dvojica súperov, najmä čo sa týka histórie. Šampionát v Južnej Afrike 2010 a neuznaný regulérny gól Franka Lamparda práve proti Nemecku si Albion a jeho fanúšikovia pamätajú dodnes. Čo sa týka aktuálnej hernej sily, zastúpenie víťaza Ligy majstrov Chelsea je na obidvoch stranách. Havertz, Rüdiger a za Anglicko Mount, James, Chilwell. Angličania herne nepresvedčili najmä proti Škótom, keď v druhom polčase ani raz nevystrelili na bránu súpera. Nemci oproti tomu dokázali rozstrieľať v skupine Portugalsko 4:2. Nuž bude to vyrovnaný duel, no postúpiť môže len jeden.  

 

Tip na postup: Anglicko

 

Robo: Výsledok zápasu tradičných rivalov sa bude tipovať veľmi ťažko. Anglicko síce bez problémov vyhralo svoju skupinu, prezentovalo sa ale profesorským futbalom, na ktorý upozornili aj miestne médiá. Nemci bojujú už dlhodobo s rôznymi problémami, zo skupiny smrti napokon postúpili až po vydretej remíze s outsiderom z Maďarska, ktorú zachraňovali v posledných minútach zápasu. Ak sa nespamätajú, Angličania pôjdu ďalej.

 

Tip na postup: Anglicko

 

img

 

Francúzsko – Švajčiarsko

Lukes: Vďaka prvému miestu v skupine smrti vyhrali majstri sveta aj svojho súpera pre osemfinále. Švajčiari nemajú navrch ani v jednej hernej stránke na tohto súpera. Bude to jasný zápas, v ktorom Francúzi nebudú musieť ísť ani do plných.

 

Tip na postup: Francúzsko

 

Robo: Súboj Dávida s Goliášom, podľa papierových predpokladov spoločne s duelom Taliansko – Rakúsko najjednoznačnejší zápas osemfinále.

 

Tip na postup: Francúzsko

 

img

 

Holandsko – Česko

Lukes: Povästné české šťastíčko tu môže hrať veľkú rolu. Dirigent stredu poľa a kapitán Holandska Georginio Wijnaldum pôjde do tohto zápasu s dúhovou kapitánskou páskou na pleci. Sám hráč sa vyjadril, že pokiaľ ho v hľadisku niekto vypíska, opustí hraciu plochu. Vieme si predstaviť, aké následky by to malo pre jeho mužstvo. V takomto prípade by z toho mohli Česi ťažiť. Holandský futbal je však rýchly a priamočiary a ďalšie mená ako Memphis Depay či Frenkie de Jong patria medzi svetovú špičku. Holandsko hrá navyše tímovo. Od Čechov sa toho veľa čakať nedá. Je mi ľúto tejto kritiky, hlavne ak nás čítajú aj nejakí českí fanúšikovia. Schick je druhý v tabuľke strelcov, stačí jeden dobrý center a môže byť z toho gól. Celý zápas ale Česi zrejme na svojho súpera stačiť nebudú.

 

Tip na postup: Holandsko

 

Robo: Holanďania síce postúpili zo skupiny C z prvého miesta a deviatimi bodmi, stále sa však nemôžem ubrániť pocitu, že môžu hrať ešte lepšie. Pre český tím je osemfinálová fáza stropom.

 

Tip na postup: Holandsko

 

img

 

Chorvátsko – Španielsko

Lukes: Španieli ukázali najmä proti nám, že futbal ešte hrať vedia. Naskytuje sa tu však otázka, či bolo Slovensko tak slabé, alebo Španieli hrali naozaj svetovo. V mužstve je zo zlatej generácie len Jordi AlbaSergio Busquets. V obrane však hrá kapitán londýnskej Chelsea, víťaza Ligy majstrov, César Azpilicueta. Chorváti ako vicemajstri sveta určite budú chcieť ísť ďalej. Modrič, Perišič, Brozovič, Rebič, Vrsaľjko kvalitu na to ešte určite majú. Skúsenosti by mohli vyhrať nad mladou dravosťou.

 

Tip na postup: Chorvátsko

 

Robo: Oba tímy spája fakt, že ide o mimoriadne silné reprezentácie, ktoré zažívajú generačnú výmenu a momentálne nebudia takú hrôzu ako v minulosti, obzvlášť Španielsko, ktoré aj napriek piatim gólom v sieti Slovenska trpí nedostatkom kvalitných hrotových útočníkov. Chorváti im dajú zabrať viac, než naša reprezentácia.

 

Tip na postup: Chorvátsko

 

img

 

Wales – Dánsko

Lukes: Po tom, čo sa stalo dánskemu kapitámovi Eriksonovi budú tejto krajine fandiť nielen Dáni. Wales je celkom hrateľný súper a navyše už to nie je mužstvo spred štyroch rokov, kedy na EURE 2016 skončilo štvrté. Najväčšia hviezda Gareth Bale sa celú sezónu trápil a na Eure tiež nehrá ako Ronaldo.

 

Tip na postup: Dánsko

 

Robo: Dáni sa po prekvapivom výbuchu s Fínskom otriasli a postúpili ďalej. Hráči majú o motiváciu postarané, pretože ich z domáceho liečenia povzbudzuje hviezdny Christian Eriksen. Ak sa vo waleskom drese neprebudí začarovaný Gareth Bale, Dáni dokráčajú do štvrťfinále.

 

Tip na postup: Dánsko

 

img

 

ŠTVRŤFINÁLE

Taliansko – Portugalsko/Taliansko – Belgicko   

Lukes: Toto bude ťažký duel, v ktorom budú rozhodovať úplné maličkosti. Presne v takomto zápase predvedie svoju genialitu Ronaldo a buď skóruje, alebo vytvorí celú šancu. O zápase môže napokon rozhodnúť aj červená karta. Taliani však neprehrali od jesene minulého roku, pokiaľ rátame všetky reprezentačné zápasy. Portugalsko však netreba odpisovať, spomeňme si ako dokráčali k titulu európskeho šampióna v roku 2016.

 

Tip na postup: Portugalsko

 

Robo: Squadra Azzurra by v prípade duelu s Belgickom nastúpila proti doteraz najťažšiemu súperovi na turnaji, to by však platilo aj opačne. Verím, že by tréner Mancini vyrukoval na trávnik s taktikou, ktorá bude sláviť úspech. Doteraz som v hre Talianska nevidel nijakú slabinu, bolo by teda zaujímavé sledovať, do akej miery by ich preveril súper na top úrovni, akým Belgicko nepochybne je.

 

Tip na postup: Taliansko

 

img

 

Francúzsko – Chorvátsko

Lukes: Keď si spomenieme na finále MS 2018 v Rusku, Francúzi odvtedy ešte posilnili, zatiaľ čo Chorváti zoslabli. Galský kohút hýri nesmiernou silou na každom jednom poste. Chorvátske maximum na tohtoročnom Eure bude postup cez Španielsko medzi najlepšiu osmičku. Ani taký hráč ako Modrič nebude stačiť na jedného z top favoritov celého turnaja.

 

Tip na postup: Francúzsko

 

Robo: Prípadná odveta finálového zápasu posledných majstrovstiev sveta je lákavou predstavou. V tomto prípade sa spoľahnem na "sedliacky rozum", pretože Chorváti sú na tom v porovnaní s rokom 2018 omnoho horšie, zatiaľ čo Francúzi majú snáď ešte silnejší tím.

 

Tip na postup: Francúzsko

 

img

 

Švédsko – Anglicko

Lukes: V osemfinále to bola Ukrajina – Švédsko, teraz to bude tento duel, ako najmenej atraktívny. Švédi sa jednoducho prezentovali ako veľmi dobre pracujúce brániace mužstvo, ktoré keď zacíti šancu, tak je schopné z nej skórovať. Na zápas proti Španielsku radšej zabudnime. Anglicko by mohlo práve tu ukázať, ako sa vie baviť futbalom, pretože Albion je aj o dve triedy vyššie, čo sa týka individualít v tíme.

 

Tip na postup: Anglicko

 

Robo: Zápas, ktorý je veľmi ťažký na tipovanie. Švédi by v prípade postupu do štvrťfinále chceli pokračovať vo fantastickej jazde, Anglicko by chcelo vrátiť "futbal domov". A hoci je anglická reprezentácia dlhodobo preceňovaná, v zápase so Švédmi by si postup zrejme nenechala ujsť.

 

Tip na postup: Anglicko

 

img

 

Holandsko – Dánsko

Lukes: Holandsku bude prijať pavúk turnaja aj teraz. Z dvojice Wales/Dánsko dostanú podľa nás Dánov, no proti obidvom súperom sa zrejme veľmi nezapotia. Bude to jasné víťazstvo a postup do semifinále, na ktorý sa z prvej štvorky nadrú asi najmenej. Dánska púť sa tu zrejme skončí. Ich zápas proti Rusku (4:1) však ostane pre krajinu pamätným.

 

Tip na postup: Holandsko

 

Robo: Ako som spomínal vyššie, očakávam, že Holanďania vo vyraďovacej fáze prepnú na vyšší stupeň. Ak sa tak stane, dánska rozprávka sa skončí.

 

Tip na postup: Holandsko

 

img

 

SEMIFINÁLE

Portugalsko – Francúzsko/Taliansko – Francúzsko

Lukes: Bude to boj, ktorý som čakal až vo finále, no pavúk turnaja to rozdelil inak. Pokiaľ vychádzame z aktuálnej formy, najlepším príkladom bude asi posledný zápas týchto tímov v rámci skupiny F. Skončil sa výsledkom 2:2, avšak trikrát sa kopal pokutový kop, z toho dvakrát ho mali Portugalci. Tí teda nedali gól z hry. Naopak Francúzi sa viackrát dostali za obranu súpera. K tomu všetkému už mali isté prvé miesto v skupine. Keďže teraz už pôjde o postup do finále, galský kohút to nakoniec zvládne a oplatí Portugalcom finálovú prehru z Paríža.

 

Tip na postup: Francúzsko

 

Robo: Predčasné finále, súboj dvoch odvekých rivalov. Francúzi boli považovaní za najväčších favoritov pred začiatkom turnaja, následne začala verejnosť na základe predvedených výkonov favorizovať Talianov. Zrejme by platilo známe pravidlo, že v prípade zápasu Talianska a Francúzska nikdy neexistuje jasný favorit ale Taliani sa prezentujú fakt perfektne.

 

Tip na postup: Taliansko

 

img

 

Holandsko – Anglicko

Lukes: Pokiaľ Albion nezmení svoj herný prejav do semifinále, na Holandsku tvrdo narazí. Anglicko musí zapnúť v tomto zápase do plných a hrať štýlom typickým pre Premier League, inak nebude mať šancu. Pokiaľ oba tímy zaujmú na ihrisku rýchly a priamočiary futbal, môže to byť jeden z najkrajších zápasov na EURE 2020.

 

Tip na postup: Anglicko

 

Robo: Oranjes proti Albionu, pekný ofenzívny futbal proti pragmatickejšiemu pojatiu hry trénera Garetha Southgatea. V tomto prípade by som veril víťazstvu oranžových.

 

Tip na postup: Holandsko

 

img

 

FINÁLE

Francúzsko – Anglicko/Taliansko – Holandsko

Lukes: Nuž a máme tu finále, ktoré sme ako vidíte každý tipoval inak. O to lepšie. Zápas pred plným Wembley, pokiaľ sa situácia s koronavírusom dovtedy nezhorší, ktorý bude hnať svojich hráčov za titulom. Na opačnej strane vicemajstri Európy a majstri sveta. Veľmi dôležitý bude prvý gól zápasu. Pokiaľ by ho strelili Angličania, môžu teoreticky vyhrať, lenže Francúzov sme ešte na EURE nevideli hrať naplno, a to boli v skupine smrti.

 

Tip na víťaza: Francúzsko

 

Robo: Tento zápas vyzerá na papieri výborne, stretli by sa totiž dva tímy, ktoré vyznávajú aktívny futbal. Keďže som už na začiatku článku prezradil, že Taliani sú pre mňa najväčším favoritom EURA, budem si stáť za svojím.

 

Tip na víťaza: Taliansko

 

img

 

Takto to teda vidia dvaja redaktori Netiek. Každý by si prijal iné finále, no predikcia možno nevyjde ani jednému. V tom je krása futbalu. Lopta je guľatá a na ihrisku sa môže stať čokoľvek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies