Tip na výlet: Najväčší snehový labyrint na svete v Zakopanom

NETKY.SK • 9 Január 2019, 11:59 • 2 min
Tip na výlet: Najväčší snehový labyrint na svete v Zakopanom

ZAKOPANE - V poľskom meste Zakopane sa nachádza aktuálne najrozsiahlejší snehový labyrint sveta. Funguje už dva roky.

slovakia

left justify in out

V roku 2010 bol postavený do tej doby najväčší snehový labyrint v USA v meste Buffalo a bol tiež zapísaný do Guinessovej knihy rekordov.

 

Na konci miulého roka v Zakopanom na poľskej strane Vysokých Tatier postavili labyrint s rozlohou 2 500 metrov štvorcových, ktorý je dvakrát väčší ako ten v Buffale.

 

V areáli Zimowego Parku Rozrywki tesne pod skokanskými mostíkmi sa otvorila táto rodinná atrakcia. Vedľa labyrintu tu nájdete snežný zámok s krásnou vyhliadkou z veže a sánkarskú dráhu.

 

Vstupné na obe atrakcie je 28 zlotých na osobu, alebo možno uplatniť rodinné vstupné, ktoré stoji 80 zlotých za 4 osoby.

 

 

Snehová atrakcia plná tunelov, mostov a múrov je postavená z viac ako 60-tisíc snehových kociek. Chodby bludiska merajú približne kilometer. Celý labyrint je dlhý 2,6 kilometra a vysoký 10 metrov. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies